Bekerfinale gaat tussen Dynamo en Lycurgus.

VoV, 20-02-2023. 5:35 uur. Dynamo en Lycurgus spelen tweede paasdag de bekerfinale tegen elkaar in Den Bosch. Na de 1-3 zege zaterdag in Barneveld tegen SSS kon Dynamo het gisteren in eigen huis afmaken, Lycurgus deed hetzelfde maar moest wel een 3-2 nederlaag in Sliedrecht ongedaan maken. Dat lukte met 3-0 in Groningen.

Dynamo vs. SSS: Dynamo had nog twee sets nodig om naar de finale te gaan na de 1-3 zege in Barneveld. Na de 25-23 in de openingsset was de buit bijna binnen. Maar SSS vocht zich terug in de wedstrijd en na de 20-25 en 22-25 in de tweede en derde set leken de kansen gekeerd en een golden set helemaal geen illusie meer voor de gasten.

Dynamo wist echter de aanval te pareren, dit ondanks de steun die de gasten van hun meegereisde fans kregen. Met 25-17 pakte Dynamo de benodigde tweede set en speelde zich daarmee naar de finale. Dat SSS daarna de tiebreak met 12-15 pakte doet daar niets meer aan af.

Lycurgus vs. Sliedrecht Sport: De ploeg van coach Arjan Taaij revancheerde zich voor het mindere optreden in Sliedrecht op zaterdag. Daardoor moesten de Groningers in de return vol aan de bak. Dat lukte met overtuiging voor 400 toeschouwers

Lycurgus trok het spelbeeld na 11-11 naar zich toe in de eerste set. De marge naar 14-11 was groot genoeg om de baas in de set te blijven. Een cruciale fase in de wedstrijd voltrok zich in de tweede set. Sliedrecht ging een soort van alles of niks spelen.  Lycurgus kwam met 7-10 achter, Na de time-out kreeg de thuisploeg het vrij snel weer goed op de rit (16-14), Coenen noteerde via het blok 23-18 en via Van Dijk kwamen er vijf setpoints in beeld; 24-19. Een servefout van Marius den Hartog deed de rest. In de derde set maakte Lycurgus het af. Via o.a. 20-16 kreeg de gewenste revanche handen en voeten en met een overtuigende 25-22 en 3-0 zege pakten ze het finaleticket.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.