Vizier op volleybal

 

King of the Court programma bekend

VoV, 06-09-2018. 6:00 uur. Utrecht, Nederland, Europa, neen de wereld is er klaar voor. Dit weekend is het zo ver voor King of the Court: een eliminatie beachvolleybal competitie in festivalsetting. Internationale topteams gaan op vier unieke locaties over de wereld strijden om de titel. Utrecht heeft de primeur met de kick – off op vrijdag 7 september aanstaande. De organisatie onthulde gisteren het programma, inclusief de poule indeling.

De poules bij King of the Court / Utrecht.  In Utrecht strijden vijftien van de beste mannelijke beachvolleybalteams ter wereld om de titel, waaronder de Nederlandse duo’s Brouwer/ Meeuwsen, Varenhorst/ Bouter en van de Velde/ Boehlé. En verder de Europees kampioenen en winnaars van de World Tour 2018, de Noren Mol/ Sørum

Over King of the Court: De FIVB, de wereldvolleybalbond, en Sportworx kondigen de lancering van de King of the Court Crown Series 2018 aan: een variant op beachvolleybal, maar dan nog sneller en ruiger dan de normale versie. Vier verlichte stadions in Nederland, België en de Verenigde Staten worden de sportieve slagvelden.  King of the Court is ooit bedacht als een trainingsvorm. Hieruit is een snellere spelvariant ontwikkeld met vijf teams in plaats van twee.  De competitie vindt overdag plaats, de spectaculaire finales en het festivalgedeelte zijn ‘s avonds.

Ook onthulde de organisatie de DJ die op de afterparty zal draaien. DJ Sander van Doorn sluit de primeur van de series af! Er volgen uitzendingen in meer dan 100 landen.  Televisiezenders als Sky Sports (UK), alle kanalen van Esporte 3 (Spanje), Fox Sports (Australië, Afrika en Azië) en Eleven Sports (USA) gaan de Highlightshow uitzenden. “Grote internationale dekking betekent dat het format als zeer interessant wordt beschouwd.”, aldus Wilco Nijland, COO van SportworX.

gh @ VoV, bron en foto Sabrina Vader, RARE.