Vizier op volleybal

 

Kleur bekennen in Topdivisie A heren

VoV, 17-11-2023. 5:27 uur. In de Topdivisie A bij de mannen was het afgelopen zaterdag een heuglijke dag. Madjoe was voor 2 uurtjes koploper, VC Sneek herpakte zich na een 0-2 achterstand en won nog en bleef koploper. Of na aanstaande zaterdag de huidige posities door dezelfde teams zullen worden bezet?

Het lijkt erop dat VC Sneek en VIVES na hun onderlinge clash van vorige week het zaterdag iets makkelijker gaan krijgen, al moeten we er wel bijzeggen, dat je maar nooit weet hoe een koe een haas vangt als een ongelukje in een klein hoekje zit.

VC Sneek speelt in Hoogeveen tegen nummer voorlaatst Olhaco en VIVES heeft een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter DIO. Degene die bij deze duels niet VC Sneek en VIVES als favoriet ziet heeft onzes inziens een zeer gekleurde bril op. In de clubkleuren van Olhaco en DIO wel te verstaan.

Voor Madjoe is het allemaal wat lastiger, zij spelen in Houten tegen VoCASA H2 dat negende staat en 8 punten heeft. Om de kans op een keer langer dan 2 uur aan kop te staan zal Madjoe zich geen slippertje kunnen veroorloven gezien de verwachting van Bartje bij VC Sneek en VIVES.

‘Der Vierte im Bunde’ bij de toppers in deze divisie is Sudosa-Desto. Zij staan derde (6-14) en gaan op bezoek in Hengelo bij Webton, dat derde van onderen staat. Bartje denkt dat ook daar alleen iemand maar met een zeer gekleurde bril op een stunt van de thuisploeg in het vooruitzicht ziet. Maar je weet maar nooit hoe een haas niet aan een koe weet te ontsnappen en hoe zelfs in een hoek van 180 graden een klein ongeluk kan zitten.

Net als bij de dames in de Topdivisie B staat ook hier een wedstrijd Pegasus vs. Keistad op het programma. Alleen is dat bij de mannen een middenmoot duel van de nummer zeven (Keistad) vs. de nummer acht. Onderling verschil één enkel puntje.

Orion Heren 2 staat vijfde, tegenstander SV Dynamo Heren 2 is zesde, heeft twee punten minder en loopt een wedstrijd achter op hen. Nu het niet alleen om de titel gaat maar ook om een plaatsje in de top 5, zal er in Apeldoorn wel hard voor de punten gestreden worden, waarbij de fans uiteraard hun favorieten via hun bril in clubkleuren zien winnen.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van en Noort.