Vizier op volleybal

 

Strijd om podiumplaatsen in Topdivisie B

VoV, 17-11-2023. 5:36 uur. In de Topdivisie B bij de heren rekende Sliedrecht Sport H2 afgelopen zaterdag af met Zaanstad. De 3-0 tegen de nummer 2 was helder en duidelijk. Dan zou eigenlijk de uitwedstrijd tegen Skunk, dat zevende staat met 9 punten, ook geen al te grote problemen mogen opleveren. Zeker is wel dat Sliedrechts Sport als favoriet aan dat duel begint en Skunk er alles, maar dan ook alles aan zal doen, om de favoriet te laten struikelen of wellicht zelfs laten vallen.

Zaanstad zal de nederlaag tegen Sliedrecht voor zichzelf willen rechtzetten met een goede prestatie tegen het bezoekende VV Utrecht. Dat nu de positie bezet die Zaanstad vorige wek voor begin van de wedstrijd innam. Namelijk tweede. VV Utrecht heeft drie punten meer. Een mooie target om er het dubbele van te maken of helemaal weg te werken. Zaanstad bezet nu de vierde plaats.

Peelpush heeft zich met een paar opeenvolgende successen naar de derde plaats gespeeld (7-15) en gaat op bezoek in Den Dungen bij nummer voorlaatst Donki Sjot, dat pas 2 punten heeft. De ploeg uit Meijel boekte aansprekende uitslagen tegen Sliedrecht Sport (1-3 winst) en Zaanstad (3-2 winst) hetgeen doet vermoeden dat ze ook punten bij Donki Sjot zullen meenemen.

Spaarnestad, de nummer 5 in de stand, krijgt hekkensluiter VCN op bezoek. De gasten zijn nog zonder winst dit seizoen en zijn in bezit van één schamel puntje. Of Spaarnestad, dat vorige week in Haarlem met 3-0 van Volley Tilburg won, nu de ploeg is om dat subtotaal te verhogen? In eerste instantie denk je niet, maar wie weet?

Taurus en Volley Tilburg zijn buren op de ranglijst. Beide 9 punten uit 7 wedstrijden. Taurus heeft een betere set ratio hetgeen hen tot bovenbuur maakt. Met 2-3 won Taurus vorige week van Gemini-K, voor Volley Tilburg was er geen succes weggelegd. 3-0 verlies bij Spaarnestad.

Inter Rijswijk (10de, 7-8) krijgt Gemini-Kangeroes (6de, 7-11) op bezoek. En zal zich met een goed resultaat uit de onderste regionen willen spelen, terwijl hun gasten op de loer liggen voor een Top 5 positie.

We houden u op de hoogte omtrent de afloop.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.