Vizier op volleybal

 

Knap Donitas H2 vliegert langs Side Out

VoV, 04-12-2019. 16:10 uur. Het was zover, na een weekje rust voor de meesten uit onze selectie (middenman Tom mocht in ons vrije weekend zijn debuut maken bij de mannen van het eerste), mochten we weer aantreden in onze Struikhal.
In ons vrije weekend hebben we voor de rest trouwens niet stil gezeten. Wij hebben ons gefocust op de kunst van het vliegeren; bij het vliegeren heeft men een stuk doek dat over wat stokken gespannen is en bevestigd wordt aan een touw. Als er wind staat, wordt de vlieger gedragen door de wind. Door het laten vlieren van het touw en het vervolgens wat strakker te trekken kan men de vlieger besturen. Nu maar even kijken of we ook wat beter hebben leren vliegeren.

14:00 uur: Muziek blies door de speakers van de Struik. Deze muziek staat sowieso vaak ter discussie, waar wij graag fijne beukers horen, wil het nog wel eens voorkomen dat Dames 3 Barokmuziek uit de speakers laat knetteren. Barokmuziek is een vorm van westerse klassieke muziek gecomponeerd in de periode van de barok, die in de muziek loopt van ca. 1600 tot ca. 1750.

De barok wordt globaal gemarkeerd door de laat-16e-eeuwse revolte tegen polyfonie, die aanleiding gaf tot de opkomst van de opera, en het sterfjaar van Johann Sebastian Bach. Verder klinkt het vrij dramatisch. Gelukkig waren wij nu als eerste bij de AUX kabel, warm spelen dus! Zelfs de man van één meter 50 sloeg de ballen naar de grond!!

14:30 uur: Het eerste fluitsignaal klonk en we gingen spelen, helaas ging dit niet zo lekker als bij het inslaan. We maakten een aantal domme fouten en konden geen service druk neerleggen bij de mannen van Side-Out. Deze set hadden we het touw van de Side-out vlieger iets te veel laten vlieren. Dit resulteerde dan ook in het verlies van de eerste set.

De tweede set kwam dan toch dat vuur van het inslaan weer tevoorschijn. Of dit kwam door een slokje water en wat rust, door de mokerspeech van coach Lenny of toch door de door Tony beschikbaar gestelde zakken met notenmix. Een van de bovenstaande redenen deed het tij keren. Het touw van de vlieger werd strak gehouden en de vlieger kon geen kant op, deze bleef waar wij het wilden. Het resultaat: de tweede set werd gewonnen door de knappe mannen van Donitas HS2.

De derde set volgde. Met een wat zwakkere start zetten we een fantastische midden sector neer. Service druk was volop aanwezig…. Tot aan de big points, daar lieten we het touw even wat vlieren. De vlieger van Side-Out kwam weer even los van de grond, om vervolgens door een hengst aan het touw naar de grond te storten. 2-1 voor de knappe mannen van Donitas H2.

Set vier. Deze set lieten wij onze vliegerkunsten eventjes zien, door het touw genoeg te laten vlieren en daarna weer wat strakker te trekken lieten we de Side-out vlieger van alles doen. Maar wel alleen hetgeen dat wij toelieten daardoor werd ook deze set gewonnen en daarmee de wedstrijd bestempeld met het mooie geel-blauw van de knappe mannen van Donitas H2. IM HERZZZ!!

gh @ VoV, verslag Donitas Heren 2.