Donitas Dames2 is Tjoba de baas

VoV, 04-12-2019. 16:15 uur. Het beloofde een mooie dag te gaan worden op Aclo, want we mochten na een maand eindelijk weer in onze thuishal spelen en aantreden tegen de nummer 2 op de ranglijst; Hake Tjoba dames 1. Maar dat was nog niet het enige, want met dank aan onze sponsor ADD Safety & Security zagen we er ook nog eens fantastisch uit in hun nieuwe trainingspakken en wedstrijdshirts. Ook kwamen ze langs om kennis te maken en de wedstrijd te kijken, wat leuk dat jullie er waren!

De starting seven bestond in de eerste set uit Eline, Lieke, Meriek, Jill, Kim, Renee en onze libero Annemarie (Smurf). Dit was de set van servicefouten en uitballetjes, maar ook van goede reddingen en knalharde aanvallen, mooie reddingen, slimme balletjes en heel veel enthousiasme. Lieke sloeg de tegenstander uit het veld terwijl de vloer veegde. En met een dubbele wissel zorgden Anke en Wystke ook nog voor versterking. Het was nog even spannend, maar wij hadden de overhand en pakten de set met 25-22.

De tweede set ging niet soepel van start, onze tegenstander begon hier een stuk sterker aan en we liepen een achterstand op. Dus besloot Wout te wisselen, Iris kwam het veld in, dit bleek erg verwarrend voor de meiden van Tjoba. De wissel werd gevolgd door een foutserve, nog 2 cadeautjes en een time-out van Tjoba. Het ging nog steeds gelijk op, we vlogen door het veld om alle ballen eruit te halen.

‘Buiten het veld stond echter een bank, daar zat Rob. Toen kwam Jill aanvliegen om een bal te redden, zo snel dat Rob zomaar van de bank af kukelde. Maar dit verhaaltje is nog niet afgelopen, want niet alleen Rob viel om, maar vervolgens ook de bank.’ Deze comedy break gaf ons een goed humeur mee en we sleepten de set binnen, weer met 25-22.

In set 3 lieten we ons gelijk van onze goede kant zien, maar de wedstrijd was nog steeds niet vlekkeloos. We maakten zelf te veel foutjes en het werd even iets moeilijker in te pass. Veel belangrijker is natuurlijk dat we onze overtuiging konden behouden. Nog steeds lieten we ontzettend mooie dingen zien. Er werd goed gebruik gemaakt van de dubbele wissel en ook Meriek kwam het veld weer in voor Iris. Boven de twintig waren wij sterker en trokken we aan het langste eind (25-23).

Aan de laatste set zullen we geen woorden vuilmaken, het ging slecht, we verloren met 13-25. Maar de wedstrijd wonnen wel! 3-1. Vier punten. Neem ruim!

Volgende week gaan we weer op reis, om 19.00 uur spelen we tegen Wesseling DOK dames1 in Dwingeloo. We zien jullie daar!

gh @ VoV, verslag Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort.