Kooy wint in Polen, Keemink in Tsjechië

VoV, 05-10-2021. 4:51 uur. De drie in Polen spelende Nederlanders kwamen dit weekend alle drie in actie. Dick Kooy won met SKRA Belchatow, Michaël Parkinson en Robbert Andringa verloren met hun team.

Dick Kooy behaalde met SKRA Belchatow een 1-3 zege bij Cuprum Lubin. Na de 1-2 in sets via 22-25, 19-25 en 25-22 leverde de vierde doorgang in de setfinale de nodige spanning op. Met 25-27 lukte het de ploeg van Kooy net een tiebreak te vermijden.

Kooy scoorde 15 punten, aanval 52%, waarmee hij topscorer van zijn team werd. SKRA maakte het verschil door een hogere eigen score (aanval en blok) en een lagere foutenlast.

Michaël Parkinson leed bij zijn debuut in de Poolse Plus Liga een 0-3 nederlaag met Cerrad Enea Czarni Radom tegen Project Warszawa.  Alleen in de derde set (23-25) konden ze goed weerstand bieden, maar kwamen aan het eind net tekort. Daarvoor werden de sets met 16-25 en 17-25 verloren.

Parkinson haalde met een 7.1 het hoogste rapportcijfer van zijn ploeg. Hij scoorde 7 keer en had een aanvallend scoringspercentage van 86%. Zowel de eigen score (44 om 50) als de foutenlast (25 om 12) waren zwaar in het nadeel van Radom.

Robbert Andringa verloor thuis met AZS Olsztyn met 0-3 van Rzeszow. Ze kregen per set 22, 18 en 20 punten mee. Andringa stond twee sets in de basis, in de derde had hij een invalbeurt. Hij scoorde 1 keer en had een aanvallend scoringspercentage van 17%. De tegenstander was op alle scorende onderdelen van het spel de betere ploeg.

In Tsjechië opende Wessel Keemink het seizoen met Karlovarsko tegen de ploeg waartegen ze onlangs de Supercup hadden gewonnen, namelijk Liberec. Het werd opnieuw een zege voor Karlovarsko. Met 3-1 via de setstanden 25-20, 19-25, 25-20 en een ruime 25-14.  Keemink stond vier sets in de basis en scoorde 3 keer. Verder leverde hij een aantal mooie serveseries af.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.