Merle Baasdam topscorer eerste ronde in België

VoV, 05-10-2021. 4:45 uur. Ook bij de dames in de Liga A in België werd afgelopen weekend voor het eerst in het nieuwe seizoen opgeslagen. De Nederlandse speelsters bij Asterix Avo moeten nog een weekje wachten voor ze aan de bak mogen, die bij Hermes Oostende en Jaraco LvL Genk hebben hun eerst duel er met wisselend succes opzitten.

Hermes Oostende won met 1-3 bij Brabo Antwerp. De openingsset van het seizoen was na 16-13 en 21-16 met 25-20 voor de thuisploeg. Daarna was Oostende twee sets ruim de betere ploeg. Via 10-16 en 11-21 werd de tweede set gewonnen, bij de derde waren de tussenstanden 14-16 en 16-21. En in de vierde set lukte het de ploeg van Merle Baasdam en Loladina Zwaanswijk om een 21-17 achterstand te veranderen in 26-28 en dus 1-3 winst.

Merle Baasdam werd met 22 punten (aanval 48%, 6 aces) de topscorer van de partij. Loladina Zwaanswijk scoorde 10 keer. Lisa Nobel en Fanny Lafeber kregen geen speeltijd. Oostende maakte het verschil serverend (5 aces meer) en via een lagere foutenlast van 9 punten.

Jaraco LvL Genk verloor thuis met 0-3 van Volley Charleroi. Setstanden 22-25, 18-25 en 21-25. Eigenlijk liepen ze de hele wedstrijd in de score een paar punten achter de tegenstander aan. In de eerste set bij 13-16 en 20-21, in de tweede bij 14-16 en 18-21 en in de derde bij 15-16 en opnieuw 18-21. Belangrijkste oorzaak daarvoor was de 20 om 9 foutenlast. Op de eigen score kwam Jaraco ‘maar’ 3 punten tekort. Kirsten Bröring maakte 11 punten en Dagmar Boom liet er 7 noteren.

De andere twee wedstrijden, waarbij geen Nederlandse inbreng was, waren Tchalou Volley vs. VDK Gent en VC Oudegem vs. Volley Michelbeke. VDK Gent won met 0-3 (19, 20, 18) en VC Oudegem liet Volley Michelbeke met 3-1 aan het kortste eind trekken. Oudegem pakte de winst via de setstanden 24-26, 25-15, 25-19 en 25-22.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hermes Oostende.