Koploper Rivo ‘team to beat’ in Topdivisie A (v)

VoV, 18-11-2022. 5:19 uur. Met een wedstrijd meer of minder gespeeld, die moet nog wel eerst gewonnen worden, zijn de verschillen in de Topdivisie A bij de dames maar klein, Sudosa-Desto Dames2 bezet de 7de plaats met 7-12, Rivo is met 6-15 koploper. Met andere woorden in een wedstrijd met de oogst als volle buit kan het verschil zomaar overbrugd worden.

Wat dat betreft staat er een mooi weekend programma op de rol, waarin er drie duels zijn tussen teams uit de top zeven, waar dus de stand een behoorlijk ander aanzien kan worden gegeven.

Koploper Rivo is in deze ronde ‘the team to beat’. Iedere tegenstander gaat op jacht naar succes tegen de koploper, want winnen van de nummer 1 betekent dat je beter bent dan de nummer 1 en eigenlijk hoger op de ranglijst hoort te staan. Zaterdag komt US  Dames2 uit Amsterdam voor de tweede keer dit seizoen naar Twente. Bij hun eerste bezoek was er een 3-1 nederlaag tegen Krekkers, zaterdag zullen ze dat beter willen doen.

Veracles vs. Krekkers is ook een duel tussen teams uit de top zeven. Onderling verschil één puntje in het voordeel van Krekkers, dat wel een wedstrijd minder speelde. Sneek D2 en DeVoKo maakten al kennis met de hitte in de Groene Hel en verloren er, Set-Up wist er met winst te vertrekken. Tot nu won Krekkers alleen uit bij Sudosa-Desto D2 in Assen, waar Veracles vorige week met 3-1 verloor.

Alterno vs. Sudosa-Desto D2 is de nummer twee tegen de nummer zeven. Onderling verschil drie punten, bij hetzelfde aantal wedstrijden. Beide teams wonnen afgelopen week, Alterno met 1-3 in Amsterdam bij US Dames 2 en Sudosa-Desto zoals al gezegd van Veracles. Ook met 3-1.

De Twentse derby van dit weekend is DeVoKo vs. Dynamo Tubbergen. Beide teams kunnen de punten goed gebruiken, waarbij Dynamo, met voormalig DeVoKo-speler Damir Colo als trainer/ coach, een achterstand van zeven punten op DeVoKo heeft en dus de kloof beslist niet groter wil laten worden. DeVoKo, met voormalig Dynamo trainer/ coach Johan Booyink langs de lijn, denkt er natuurlijk tegenovergesteld over. Nog meer afstand nemen.

Op papier heeft Set-Up ’65 de makkelijkste klus dit weekend. Zij ontvangen in de Schalm VC Sneek Dames2, dat na zeven wedstrijden nog op 0 punten staat. En Set-Up zal dat zo willen houden.

Apollo 8 Dames2 krijgt Donitas op bezoek, dat in de laatste twee wedstrijden met 3-0 en 1-3 onderuitging tegen Alterno en Rivo. Of Apollo 8 Dames2 de tegenstander is waartegen die negatieve reeks gestopt kan worden?