Winst op donderdag voor Peelpush en VV Utrecht

VoV, 18-11-2022. 5:15 uur. Gisteravond werden de laatste twee wedstrijden van het doordeweekse programma, dat op dinsdagavond begon, gespeeld. De twee teams onderaan de ranglijst, hekkensluiter FAST en nummer voorlaatst Eurosped, speelden uit tegen VV Utrecht en Peelpush. Beide keren gingen de bezoekers zonder setwinst huiswaarts.

Eurosped begon aan het duel met drie punten uit 5 wedstrijden. Tegenstander Peelpush had er zes uit vijf.

Bij 6-2 in de eerste set haalde trainer/ coach Jeffrey Scharbaai de Vroomshoopse ploeg al naar de kant, zonder succes (9-2). Een driepunter van Eurosped (9-5) werd met een driepunter beantwoord (12-5), hetgeen zich even later nogmaals herhaalde (13-9 werd 16-9). In het verder verloop tot aan 20-16, met o.a. twee scores voor Eurosped van Evie van Kerkvoorde, bleef Peelpush de regie in handen houden en na 20-16 serveerden ze de set in een keer uit.

Tot 9-9 (na een 9-6 tussenstand) kon Eurosped blijven aanhaken en ook de 12-9 achterstand kon nog tot 13-12 worden ingelopen, maar de serie naar 19-12 maakte vervolgens het winnende verschil voor de ploeg uit Meijel. Via 19-16 en 22-17 ging deze set met o.a. nog een paar ‘blok-uit’ punten met 25-20 naar de thuisploeg.

Eurosped kwam in de derde set met Sarah Knol aan serve van een 5-3 achterstand op een 5-7 voorsprong, maar slaagde er niet in om dit minimale verschil lang vast te houden. Bij 14-9 was de achterstand alweer een handvol punten, in de hoge en lage verdediging ging het te vaak mis om de Peelpush aanvalsters van scoren af te houden. Via 20-12 werd het 24-16, Evie van kerkvoorde kon het verlies nog één keer uitstellen, daarna pakte Peelpush de 25-17 setwinst en 3-0 wedstrijdwinst.

VV Utrecht behaalde via 25-23, 25-21 en 25-15 een 3-0 zege op rode lantaarndrager FAST.

Heel makkelijk ging dat niet, de gasten boden lange tijd in set 1 en 2 goed weerstand maar moesten uiteindelijk toch zonder setwinst huiswaarts.

In set één nam FAST na de 8-8 gelijke stand in twee servebeurten afstand naar 9-13. VVU bleef tot 14-17 in de achtervolging en kon toen met een serve serie van Ilse Jansen de schade herstellen. In die serie waren er time-outs van FAST bij 17-17 en 19-17, pas bij 22-18 stopte met de serie en leek VVU de beslissing te hebben geforceerd. FAST toonde zich echter nog niet geslagen en kwam terug naar 24-22 (time out VVU). Ook na die pauze was het eerste puntje voor FAST, daarna sloeg Iris Reinder het beslissende punt tegen de vloer voor de 25-23 winst.

In set twee moest FAST  ook al snel in de achtervolging, ze konden echter de opgelopen schade in het zicht van de big points ongedaan maken, ondanks dat het verschil bij 15-12 en 17-13 ruim was. Bij 18-18 waren ze bij, om ook meteen weer op een beslissend verschil (20-18) te worden gezet. VVU hield de regie en pakte met 25-21 de setwinst en de 2-0 stand.

FAST kwam in de derde set met 4-0 achter, had bij 10-9 de schade bijna geheel hersteld, maar zag vervolgens de thuisclub het verschil maken. Eerst naar 16-12 en toen naar 20-13. Met een zeer ruime 25-15 behield VVU alle punten in de Domstad.