Koploper VoCASA loopt verder uit op VCN

VoV, 26-01-2020. 6:42 uur. VoCASA liep een puntje verder uit op VCN, dat 2-3 won bij Dynamo. VVU verloor in Huizen, Sliedrecht Sport II kende geen pardon met US Amsterdam, Sudosa – Desto deed goede zaken tegen Orion en Voltena deed wat het doen moest tegen Donitas. De Topdivisie van gisteren in kopregels.

Koploper VoCASA won met 3-0 van Dros–Alterno II. De gasten uit Apeldoorn kwamen in geen van de drie sets in de buurt van de twintig punten. In de tweede stopte de score bij 18, daarvoor bij 16 en daarna bij 13. Een duidelijke zaak dus die, omdat VCN een puntje liet liggen, VoCASA een punt liet uitlopen. Ze staan er nu zes voor op VCN, maar speelden wel twee wedstrijden meer.

SV Dynamo vs. Laudame Financials VCN werd in vijf sets beslist. Net als vorige week moest de ploeg uit Capelle over de maximale lengte gaan. Was er vorige week verlies via de tiebreak, deze keer stonden ze in Apeldoorn wel te huppelen in een rondje om de winst te vieren. Al was het kantje boord in de vierde set, toen met 27-29 een 2-1 achterstand (21-25, 25-21, 25-17) ongedaan kon worden gemaakt. Ook de tiebreak was op het nippertje, via en kill- block op 13-14 voor de gasten.

PDK Huizen vs. Booleans VVU werd een zeer belangrijke 3-1 zege voor de thuisploeg, die volop profiteerden van de niet scherp genoeg spelende gasten. In de eerste set was het meteen heel hard raak (25-8) en het eerste competitiepunt gistermiddag pakte PDK in de tweede set via 25-21. In set drie voerde VVU de afspraken een stuk beter uit en won met 18-25, maar daarna vervielen ze in de vierde set weer in de fout van de eerste twee. “Niet scherp genoeg, onvoldoende kunnen uitvoeren wat we voorbereid hadden en PDK, dat wel sterk speelde maakte dat we met een terecht gebruik van. PDK pakte de zege met een ruime 25-16.

IMS/ Voltena vs. OBEG Donitas eindigde zoals wellicht alle deelnemers aan de virtuele volleybaltoto hadden voorspeld. De nummer vier, nu nummer drie, van de ranglijst was met 3-0 te sterk voor de hekkensluiter. Donitas kreeg op de reis terug naar het Hoge Noorden 22, 19 en 16 punten mee.

Sliedrecht Sport II stuurde Pharmafilter US met een 3-0 nederlaag terug naar Amsterdam. In de eerste doorgang was het nog een gelijk opgaande strijd en kon de thuisploeg aan het eind de beslissende laatste twee punten voor de 25-23 setwinst maken, vervolgens hielden ze het bezoekende US twee keer onder de twintig. Met 25-19 en 25-15 zat er geen setwinst in voor de gasten, die door de winst van Sudosa – Desto nog net niet onder de degradatiestreep komen te staan.

Koffievoordeel.nl Sudosa Desto vs. Rabobank Volleybal Orion werd een 3-1 zege voor de thuisploeg. Nipt was het in de eerste set (26-24), maar daarna werd het in de tweede set een stuk duidelijker. De 25-22 bracht de stand op 2-0. Orion kon de spanning in de wedstrijd houden door de derde set met een ruime 17-25 voor zich te beslissen, kwam echter in de vierde tekort om er ook een tiebreak uit te slepen. Die vierde set ging met 25-17 naar de thuisploeg, dat dus met deze 3-1 zege goede zaken in de stand deed.

De stand is nu: VoCASA 15-37, VCN 13-31, Voltena 14-31, VVU 14-28, Orion 14-22, SV Dynamo 14-21. In het rechter rijtje staan Sliedrecht II 14-19, Alterno II 13-16, Sudosa-Desto 13-15, US 14-13, PDK 15-13 en Donitas heeft de rode lantaarn met 13-3 heel stevig in de armen geklemd, alsof ze hem niet meer kwijt willen.