Koplopers SSS H2 en VIVES winnen opnieuw

VoV, 24-04-2022. 6:26 uur. In de Eerste Divisie A bij de mannen stonden er twee wedstrijden op het programma. De topper tussen de nummers één en twee van de ranglijst en het duel tussen Set-Up IJsselmuiden en C.S.V. Zwolle. Beide partijen eindigden met een tiebreak.

Koploper SSS Barneveld H2 bleef naaste belager Renswouw met 16-18 in de vijfde set de baas. Daarvoor waren de setstanden 25-21, 20-25, 17-25 en 25-21. En C.S.V. nam via 8-15 in de vijfde set de winst mee uit IJsselmuiden. De thuisploeg was na 19-25 via 25-23 en 26-24 op 2-1 in sets gekomen, moest echter de vierde set met 16-25 aan de gasten laten.

De stand aan kop is nu:

• SSS H2 3,94 (63/16)
  • Renswouw 3,38 (54/16)
  • DIO H2 3,25 (39/12)

In de B-Divisie was er een 0-4 zege van kampioen VIVES bij Skunk, dat per set 16, 16, 22 en 20 punten meekreeg. VC WIK won thuis met 3-2 van Servia. Met 25-18 konden ze de 2-1 achterstand in sets wegwerken, de 15-6 daarna leverde de zege op.

Rijswijk H2 en Volley Zuid maakten er een spannende wedstrijd van, waarbij alle sets met twee punten verschil werden beslist. Volley Zuid kwam via 23-25, 24-26 en nogmaals 23-25 op een 0-3 voorsprong, waarna Rijswijk de eer met 26-24 kon redden.

VTC Woerden won thuis met 3-1 van Kangeroes. Ruim waren de verschillen in de eerste twee sets (12, 16), nipt was het verlies in de derde set (23-25), waarna weer een ruime 25-19 voor de 3-1 zorgde. En bij de wedstrijd VC Limac vs. RVV staat in de uitslag “gespeeld”, maar dat geeft geen uitsluitsel over hoe het is afgelopen.

• VIVES 4,42 (84/19)
  • RVV 3,47 (59/17)
  • Skunk 2,95 (62/21)

De competitie gaat vanaf 1 mei op vrijwillige basis verder. Wie nog wil spelen kan dat doen, wie het mooi geweest vond mag er mee stoppen. We vroegen ons alleen af of de resultaten nog in de stand verwerkt zullen worden of dat de stand ultimo april ook de eindstand is.