Koppeling in achtste finales beker (v) bekend

VoV, 23-01-2022. 5:55 uur. Gisteren werd er bij de dames om de laatste vijf tickets voor de achtste finale om de Nevobo Beker gespeeld. Reeds in bezit van een plaats bij de laatste zestien waren Sliedrecht Sport Dames 2 (3-2 winst vs. Voltena), Set-Up ’65 (0-3 winst vs. Alterno) en Donitas (3-2 winst vs. SV Dynamo).

Twee teams uit de Topdivisie waren dus al door en daar kwamen er nog drie bij, te weten Veracles (1-3 zege bij Rivo), Activia (3-1 vs. Krekkers) en VCN Dames 2 (2-3 bij Volley Tilburg). Verder pakte Dinto (0-3 vs. Olhaco) het ticket bij de Tweede Divisie confrontatie en ligt er vandaag voor Ledûb of Eurosped nog een laatste kaartje klaar voor de achtste finale.

Rivo en Veracles stonden in de competitie in Rijssen al tegenover elkaar, toen op 16 oktober werd het 1-3 voor Veracles, dat in de Topdivisie A een plaatsje hoger staat dan de ploeg uit Rijssen. De winnaar komt in de volgende ronde uit tegen Regio Zwolle Volleybal. Voor de thuisploeg kwam er via de 1-3 nederlaag met de setstanden 25-27, 25-14, 20-25 en 18-25 een eind aan het bekertoernooi.

De openingsset werd bij de super big points beslist. Toen het leek dat Veracles de zege met een rake klap kon bijschrijven kwam Rivo uitstekend terug en ging het bij 25-25 om het maken van het breakpoint op eigen serve. Dat lukte Veracles en ze pakten de 25-27 zege. Rivo was in de tweede set de duidelijk bovenliggende partij en via 25-14 brachten ze de stand op 1-1 in sets.

Veracles zag in de derde set dat hun uitlooppogingen door de thuisploeg tot in de aanloop naar de big points steeds gepareerd werden, maar de ploeg uit Groningen kon zich in de finale van de thuisploeg ontdoen en hielden ze per saldo door een sterke eindfase nog op ruime achterstand.

Rivo ging voor de vijfsetter, klampte zich scorend aan Veracles vast en kon dat tot in het midden van de vierde set volhouden. Veracles kende echter een sterke fase in de tweede helft van de set en pakte met 18-25 de 1-3 zege en een plaatsje in de achtste finale.

Krekkers (foto boven) reisde af naar het ‘verre’ zuiden voor hun confrontatie met Activia, de nummer twee maar tegelijk virtuele koploper van de Topdivisie B. Ook voor de Krekkers kwam er een eind aan het bekertoernooi, vooral omdat de thuisploeg in de eerste twee sets duidelijk de beter aanvallende ploeg was en zij dat met 25-16 en 25-17 ook op het scorebord tot uitdrukking brachten. Bij de gasten uit Maria Parochie haperde het ook serverend en passend in deze sets.

In de derde en vierde set liet de ploeg van Frank van den Noort zien dat ze beter kunnen en in een erg spannende finale wisten ze in de derde set een nederlaag in drie sets te voorkomen. Matchpoint na matchpoint werden van het scorebord geslagen en toen de kans er lag om de set te pakken profiteerden ze.  De 25-27 bleek echter uitstel van executie, in de vierde set hield Activia hun bezoekers in de beslissende fase van de set op een handvol punten achterstand. Met 20-25 sloegen zij zich naar de achtste finale.

Bij Volley Tilburg vs. VCN-dames 2 stonden twee teams uit de onderste regionen van de Topdivisie B tegenover elkaar. De winnaar krijgt de niet makkelijke taak om in de volgende ronde te proberen Apollo 8 uit het toernooi te wippen. Die taak ging na vijf sets naar VCN-dames 2. Zij wisten in de vierde set met 25-27 een nederlaag te voorkomen en sloegen daarna in de tiebreak toe (11-15). In de drie sets daarvoor had Volley Tilburg een 21-25 nederlaag uit de eerste set met 25-14 en 25-21 weten om te buigen naar een 2-1 voorsprong, In de vierde en vijfde set konden ze de wedstrijd daarna niet voor zich beslissen.

Vanwege de onderlinge confrontatie tussen de tweede divisionisten Olhaco en Dinto zal er dus ook zeker een team uit de Tweede Divisie tot de laatste zestien behoren. Teams doen in hun eigen divisie mee om de bovenste plaatsen, maar in de strijd om het ticket voor de achtste finale was Dinto de betere ploeg. Met 18-25, 22-25 en 16-25 vertrokken ze uit Hoogeveen.

Vanmiddag staat om 14:00 uur nog de wedstrijd tussen Topdivisionist Ledûb vs. Eredivisionist Eurosped in de agenda. Eurosped won gisteravond met 0-3 van Voltena en speelt vandaag al hun vierde wedstrijd sinds vorige zondag. Dus in 8 dagen. Met een zege kan hun weekend trip naar het zuiden een mooi succes worden.

De koppelingen in de achtste finale, die uit 1 wedstrijd bestaat en op 25, 26 of 27 januari moeten worden gespeeld, zijn: