Koppositie team Keemink na dubbele buit in weekend

VoV, 11-01-2021. 8:13 uur. Het Tsjechische Karlovarsko speelde afgelopen weekend twee inhaalwedstrijden. Beide uit. Tegen de rode lantaarndrager Zlin werd zaterdag met 0-3 gewonnen, ook het op de tiende plaats staande Beskydy werd in eigen hal op een 0-3 nederlaag getrakteerd. Door deze maximale score is Karlovarsko de nieuwe koploper in Tsjechië geworden. Ze staan op 15-38 en hebben een puntje meer dan hun directe belager Budejovice.

Zaterdag eindigde de uitwedstrijd via 19-25, 18-25 en 16-25 in een 0-3 zege bij Zlin. In de eerste set was de ploeg van Keemink na 5-5 steeds leidend (8-12, 13-17), in de tweede set ging een 4-10 voorsprong bij 11-11 verloren, maar pakten ze vervolgens een 12-18 en 16-21 voorsprong, die met 18-25 werd afgesloten. In de derde set maakten ze van 14-11 achter een serie naar 15-24 en wonnen met 16-25.

Wessel Keemink speelde alle sets en scoorde 4 punten. Het verschil maakte zijn ploeg blokkerend (1 om 8) en aanvallend (27 om 36)

Gisteren werd ook met 0-3 gewonnen. Beskydy kreeg 16, 20 en 17 punten mee. Eigenlijk was het alleen in de eerste set een beetje spannend tot 15-14, na die tussenstand liep Karlovarsko uit naar 15-21 en won dik. Bij 5-11 en 7-16 in de tweede set was het pleit voor de 0-2 wel beslist en in de derde doorgang hetzelfde beeld bij de tussenstanden 9-14 en 14-20.

Wessel Keemink speelde ook in dit duel alle sets en scoorde 1 keer. Opnieuw waren blok (1 om 8 punten) en aanval (23 om 29 scores) de pilaren onder de winst.

België: De wedstrijd tussen rode lantaarndrager Waremme en Menen eindigde in 2-3. Menen kon via 17-25 in de vierde en 11-15 in de vijfde set de winst mee naar huis nemen. In dit duel was geen Nederlandse inbreng.