Korevaar en van Aalen MVP bij Erfurt vs. Potsdam

VoV, 10-11-2022. 18:33 uur. Bij de wedstrijd tussen S-W Erfurt en SC Potsdam stonden twee Nederlandse speelsters na de wedstrijd met de MVP-award op de foto. Demi Korevaar en Sarah van Aalen haalden beide in dit nog maar prille seizoen al hun tweede MVP-titel binnen.

De wedstrijd werd een 0-3 zege voor het bezoekende Potsdam. In de eerste en derde set waren ze met 14-25 en 18-25 een maatje te groot, in de tweede set velde Potsdam het vonnis op de 23-24 stand.

Spelverdeelster Sarah van Aalen kreeg het zeer hoge 7.3 als rapportcijfer. Zij scoorde 4 punten. Hester Jasper maakte er 10 en Fleur Savelkoel kwam bij Potsdam niet in actie. Demi Korevaar liet 7 punten voor Erfurt noteren. Collega Vera Mulder scoorde 6 keer en libero Romy Brokking had 26 keer een passend antwoord op de serves van Potsdam. Al met al dus wel een echt Hollands avondje in Erfurt.

Ook bij Rote Raben Vilsbiburg vs. SC Schwerin stonden aan weerszijden van het net Nederlandse speelsters. Op mid waren dat Britte Stuut bij de Raben en Indy Baijens bij Schwerin. Verder hadden de Raben in Kirsten Knip weer een moeilijk met de opslag te verrassen libero.

Schwerin was overigens wel een maatje te groot voor hun tegenstander. Zij waren al aan de eindstreep in elke set toen hun tegenstander nog maar 14, 15 en 13 punten had. Britte Stuut scoorde 3 keer, Indy Baijens maakte er 5. Het verschil maakte Schwerin met 1 om 11 blokpunten, met 3 om 8 aces en met de 25 om 13 lagere foutenlast.

En dan was er nog een Nederlands onderonsje, als was dat niet binnen de lijnen. Bij Ladies in Black Aachen vs. USC Münster waren Fleur Meinders en Iris Scholten de Nederlandse speelsters in de selectie. De dames in het zwart wonnen met 3-0, waarbij de tweede en derde set met het kleinst mogelijke verschil naar hen ging. Namelijk met 26-24 en 25-23. De eerste set was met 25-20 ook naar Aachen gegaan. Fleur Meinders speelde niet, Iris Scholten kon met de door haar gescoorde 20 punten de nederlaag niet voorkomen.

VfB Suhl won met 3-1 van VC Wiesbaden, de ploeg van Annick Meijers. De gasten pakten de eerste set met 29-31, vervolgens wist Suhl de volgende drie op naam te schrijven. Met 25-21, 25-22 en nogmaals 25-22.  Annick Meijers, die drie sets in de basis begon, kreeg 8 punten achter haar naam.

Geen Nederlandse inbreng was er bij SC Dresden vs. Neuwied. Daar werd het 3-0 voor Dresden.