Verlies voor Merle Baasdam met Marsala

VoV, 10-11-2022. 6:25 uur. Volleybalworld.tv bracht gisteravond om 18:00 uur een live uitzending vanuit de Serie A2 in Italië van de wedstrijd Marsala Volley vs. Volley Soverato. Zoals bekend veronderstelt maakte Merle Baasdam, voormalige speelster van Set-Up ’65, afgelopen zomer de overstap vanuit België naar het Italiaanse Sicilië, waar Volley Marsala de thuisbasis heeft.

Bij uitstek voor ons de gelegenheid om een keer bij een wedstrijd van haar aanwezig te zijn. Al was het dan maar via het beeldscherm van de laptop. Voor het begin stond Soverato met 5 punten uit 2 wedstrijden vierde, Marsala met 3 punten uit 2 wedstrijden bezette de zevende plaats.

De openingsset kenmerkte zich door uitlopen en inhalen, waarbij de thuisploeg steeds moest inhalen en de gasten steeds weer afstand namen. Zoals van 2-1 naar 2-9, met in die serie twee time-outs van Masala. Merle Baasdam haalde de serve terug (3-9) en scoorde wat later de 7-12, waarmee ze zichzelf aan de opslag bracht. Zij serveerde Marsala naar 11-12, Soverato liep uit naar 11-17, Masala haalde in naar 16-17 om vervolgens ook weer met 16-21 achter te komen. Bij de big points bleef het verschil een punt op vier, vijf. De set ging met 20-25 naar Soverato.

In set twee ging het tot 8-8 gelijk op, de serie naar 8-14 kon met Merle Baasdam aan serve nog worden ingelopen tot 11-14, echter waren de gasten daarna de betere ploeg en maakten het verschil naar 13-22. Een blokpunt van Merle Baasdam scoorde de 15-22, maar het verschil was te groot om nog te overbruggen. Met 18-25 ging de winst naar de bezoekers.

In de derde set bleef Merle Baasdam aan de kant, haar ploeg kwam al vlot op achterstand en bij 5-12 was de trainer/ coach al door de time-outs heen. Soverato liep uit naar 7-15 en met een volgende lange serie naar 8-20. De 0-3 winst maakten ze perfect met 12-25 setwinst.