Tweede zege team Nikki van der Veen op Cyprus.

VoV, 10-11-2022. 6:17 uur.  Nikki van der Veen maakte in de zomerperiode de overstap van VoCASA Nijmegen naar Lemesos Limasol op Cyprus. Ze verruilde de Topdivisie voor de Cyprus Opap League Women en heeft er inmiddels drie wedstrijden opzitten bij haar nieuwe ploeg. Voordat ze bij VoCASA speelde kwam ze o.a. in de Eredivisie uit voor Peelpush en FAST.

Voor haar was het een verrassing voor wat betreft het niveau van de club en de competitie waar ze voor en in ging spelen, maar inmiddels zal ze zich wel een beeld hebben gevormd. Op Cyprus spelen 8 teams in de eredivisie. Lemesos heeft het doel om bij de eerste vier te eindigen. Zij speelt o.a. met 2 Braziliaanse dames (30 en 36 jaar) als ” buitenlanders” in dit team.  De rest bestaat uit jonge Cypriotische speelsters.

Het seizoen begon voor haar met de wedstrijd tegen Apollon Limasol, een van de drie ploegen uit Limasol die op het hoogste niveau uitkomen. Het werd een 1-3 nederlaag bij seizoenopening via de setstanden 25-23, 25-27, 20-25 en 16-25. Apollon is de koploper van het vorig seizoen.

In de eerste twee sets was het tot het laatste punt spannend, de eerste set besliste Lemesos na 24-21 voor zich, in de tweede konden ze het setpoint op 25-24 niet verzilveren en verloren ze met 25-27. Daarna was Apollon in de derde set vanaf 18-19 de effectievere ploeg, in de vierde set pakten ze via 3-12 en 6-17 een hele duidelijke zege.

In de tweede wedstrijd won de ploeg van Nikki van der Veen met 3-0 van Aris Polemiou. Via de setstanden 25-9, 25-16 en 25-21. De eerste set was via 7-1 en 20-5 een regelrechte walk-over. In de tweede maakte Lemesos het verschil van 12-10 naar 19-10 en in de derde konden ze na 22-21 doordrukken.

Dinsdagavond was Anorthosis Famagusta de tegenstander. Zij hadden net als Lemesos 3 punten uit 2 wedstrijden. De ploegen stonden op de 4de en 5de plaats op de ranglijst.

De openingsset was super spannend en werd pas in de verlenging beslist. Met 29-31 trok Lemesos aan het langste eind. Set twee was voor de ploeg van Nikki van der Veen er een om heel snel te vergeten, Via 8-4 en 12-5 (time out standen) werd er na 22-7 met 25-8 verloren.

Het herstel in de derde set was knap, meteen een 1-6 voorsprong pakken en dat verschil van een handvol punten vasthouden (7-12, 12-17) en uitbouwen naar een dikke 14-25 zege. In de vierde set kon Lemesos na 18-10 het verschil maken. De serie naar 18-23 was de basis voor de 19-25 setzege en 1-3 wedstrijd winst.

Nikki van der Veen begon alle vier sets in de basis en werd alleen de 2e set even vervangen. Ze scoorde 2 directe punten met de opslag en een dozijn keer aanvallend met een scoringspercentage van 40%. Ze staat met haar  team na de winst op de derde plaats.

Aankomende week spelen ze thuis tegen de nummer vier van dit moment, de plaatselijke derby tegen AEL Limasol.