Orion wint met 0-3 in Luxemburg

VoV, 10-11-2022. 6:00 uur. Orion speelde gisteravond in Luxemburg in het hoofdtoernooi van de Challenge Cup tegen VC Stroossen de eerste wedstrijd voor een plaatsje bij de beste zestien in dit als derde belangrijkste genoemde Europese toernooi, na de Champions League en de CEV Cup.

De Luxemburgse ploeg plaatste zich via twee keer 3-1 winst in de kwalificatieronde op hun landgenoten van Volley Bartreng voor het hoofdtoernooi. Orion behoefde geen kwalificatieronde te spelen en plaatste zich rechtstreeks.

In de eerste set maakte Orion een 10-7 achterstand bij 13-13 ongedaan, waarna het tot 20-20 gelijk opging. In de finale van de set was de ploeg uit Doetinchem veel effectiever en pakte via vijf punten op rij de 20-25 zege en de 0-1 voorsprong in sets.

In set twee had Orion twee punten voor bij 6-8 en 8-10 en bouwde dit verder uit naar een viertal punten bij bijvoorbeeld 10-14. Met een puntje meer of minder via een stabiel side out en een mini break werd het 18-21 bij begin van de big points. Orion gaf geen krimp en pakte ook de tweede set met 20-25 en kwam dus met 0-2 voor.

In de derde set kon Orion de klus klaren en een prima uitgangspositie verkrijgen voor de return op woensdag 16 november a.s. Er werd een ruime voorsprong opgebouwd (6-11, 11-18), die de thuisploeg nog wel tot een punt of vier terug kon brengen bij 15-19 en 19-23. Toen het bij 22-24 ook nog spannend leek te worden sloeg Orion het winnende punt binnen voor de 0-3 overwinning.

Orion, had vooral aanvallend met 34 om 47 eigen punten veel voordeel, Samuli Kaislasalo en Edson Felicissimo werden met 16 en 12 punten de topscorers bij de ploeg uit Doetinchem.

Op 16 november heeft Orion aan twee sets voldoende om door te gaan naar de volgende ronde, dat mag eigenlijk geen probleem zijn.

gh @ Vizier op Volleybal.  Archieffoto Hans van Dijk.