Kort bekeravontuur voor Kalinko dames 1

VoV, 17-09-2023. 14:43 uur. Het was zaterdag om 14:30 uur dan echt zover om de wedstrijdshirts aan te trekken. Het beloofde een lange dag te worden met twee gewaagde tegenstanders voor dit bekertoernooi.

Volleybal vereniging Compaen was de eerste tegenstander. Voor Kalinko waren de startende zes: Pien, Noor, Nienke, Sharon, Sanne & Dana en als libero Elena.

We begonnen erg stroef met ons eigen spelletje goed spelen maar kwamen er langzaam in. Steeds meer ballen werden verdedigd maar de eigen punten scoorde ging niet snel genoeg om te winnen. De eerste Set is voor Compaen.

De tweede set weten we onze punten te scoren met een paar mooie punten op het midden van Nienke. We weten deze set binnen te halen met winst.

Set 3 komt Iris op de plek van Pien erin en zij en Noor weet een paar mooie punten te scoren op de buiten kant. Helaas niet genoeg punten voor de winst.

Set 4 weten we niet de overhand te nemen en Compaen gaat er met de winst vandaag. Gefeliciteerd met de winst Compaen.

Na wat rust konden we ons klaar maken voor de tweede wedstrijd tegen VIVES Dames1. Vorige week hadden we daar al een goede oefenpot tegen gespeeld, dus we wisten dat we flink aan de bak moesten tegen dit team.

Het startende team was: Iris, Sanne (van Rijn), Sharon, Nienke, Kirsten, & Elena.

Het was een spannende pot waarbij de stand steeds gelijk opliep.  Alleen vanaf 20-20 kregen we moeite om te scoren en zo ging de eerste set naar VIVES. Vol goede moed begonnen we aan de tweede set en dit keer lukte het ons om eerder bij de 25 te komen. De tweede set was voor ons dankzij een mooie service serie van Sharon. De derde set werd er had gewerkt. De strijd ging gelijk maar VIVES wist de set uiteindelijk binnen te slepen.

Met al zeven sets in de benen lukte het niet om alles uit de vierde set van de wedstrijd te halen. De vermoeidheid was ons de baas en VIVES won deze set overduidelijk en daarom ging VIVES er vandoor met een 3-1 winst. Ons bekeravontuur zit erop.

Volgende week start de competitie echt. Dan spelen we tegen Leython dames 1 om onze vast tijd van half 3 in Houtrust. Kom jij ons aanmoedigen?

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Lisa van de Gevel, Kalinko.