Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg H1 maat te groot voor Taurus

VoV, 17-09-2023. 14:22 uur. Volley Tilburg H1 heeft afgelopen zaterdag de voorbereiding op het komende seizoen afgesloten met een ruime zege op Taurus. Taurus trok zich dit jaar, na een jarenlang verblijf in de Eredivisie, terug uit die divisie.

Met nagenoeg dezelfde selectie gaan de mannen uit Houten voor een plek bij de eerste vijf in de Topdivisie. Die positie geeft recht op een plek in de nieuwe Topdivisie, die in 2024 uit tien teams zal bestaan (de bovenste vijf uit de Topdivisie A en B).

Met name in Topdivisie B zal niemand vooraf zeker zijn van die plek. De concurrentie is groot met twee (vrijwillige) degradanten uit de Eredivisie (VCN en Taurus) en vaste linker rijtje teams als Sliedrecht H2, Inter Rijswijk, VV Utrecht en Zaanstad. Maar ook Volley Tilburg is als eerste landskampioen bij de amateurs kandidaat voor de nieuwe Topdivisie.

Zaterdag kende de wedstrijd tegen Taurus in de eigen T Kwadraat een vrij eenzijdig verloop. Mede door enkele blessures bij de mannen van Niels Plinck werd Taurus vrij eenvoudig geklopt. Alleen in de vierde set, waarin heren 1 de teugels wat liet vieren en de foutenlast omhoogging, kon Taurus een set binnenhalen. Set 5 was heren1 weer bij de les.

De competitie begint zaterdag 23 september met de uitwedstrijd in Zaandam tegen Zaanstad, een week later wordt in Capelle aan den IJssel gespeeld tegen VCN, de andere eredivisie-degradant. Direct een zware seizoenopening voor heren 1 dus. De eerste thuiswedstrijd staat gepland voor zaterdag 7 oktober.

gh @ VoV, bron en foto persbericht Volley Tilburg H1 via Leon de Leijer.