Koud en slordig begin 2019 van Wevo’70

VoV, 09-01-2019. 6:13 uur.  De eerste zaterdag in het nieuwe jaar…… Het was koud en winderig en geen lolletje om buiten te zijn. Normaal gesproken ook geen dag om naar de sporthal te gaan, want het eerste weekend van januari wordt er meestal niet om de punten gespeeld. Maar waar de dames van Wevo”70 inmiddels al op vrijdagavond hebben gespeeld en al op zondag hebben gespeeld, stond er op 5 januari ook al weer een wedstrijd op het programma! Dus stonden we op tijd in ’t Trefpunt om het veld op te bouwen……

Slechts één wedstrijd, dus geen gezellig volle hal met bedrijvigheid. De kachel stond ook niet al te lang aan, dus was een goede warming-up zeker nodig. Tegenstander Pegasus moest uit Nijmegen komen en op die barre tocht verloren ze onderweg ook nog een auto. Dat betekende pas een late aankomst in Weerselo en begon de wedstrijd ook nog eens een stuk later.

Waarom zo’n lange inleiding, zult u zich afvragen? Nou, dat komt omdat er over de wedstrijd niet zoveel te vertellen is. Niet vanuit ons perspectief bekeken in ieder geval. We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd, waardoor we vanaf het begin achter de feiten aanliepen. We speelden de voor ons onbekende tegenstander in de kaart door veel te gemakkelijk te serveren.

Daar wisten de vliegende paarden wel raad mee en die scoorden er dan ook lustig op los. Twee time-outs kort na elkaar hielpen wel iets: het verschil van vijf punten werd niet veel groter. Via 5-10 en 11-16 leek er meer stabiliteit in het spel te komen, maar die was ook zo ineens weer weg. Met 17-25 nam Pegasus de voorsprong.

In set twee werd het al niet veel beter. Wel werd de basiszes veranderd, maar ook in deze set was Pegasus eigenlijk de betere ploeg. Op het einde van de set kwamen we nog wel wat terug, maar niet genoeg: 22-25 (0-2).

In de derde set werd de opstelling weer omgegooid en dat leek zijn vruchten af te werpen. In de laatste competitierondes hadden we al vaker met 0-2 achtergestaan en alsnog de wedstrijd gedraaid. Maar dat ging vandaag niet gebeuren.

De derde set liep wel vanuit ons perspectief, we liepen soepel uit en wonnen ook de langere rally’s in deze set. De voorsprong werd continue uitgebouwd, maar in de eindfase werd het steeds moeilijker de punten zelf te scoren. Met 25-21 lukte dat uiteindelijk wel (1-2).

Maar daarmee was het kruit ook direct verschoten want in de vierde set hoefde Pegasus niet eens veel te doen, om steeds weer een feestje te bouwen. Wevo ‘70 speelde ongekend slordig en met een hele hoge foutenlast. Dat is eigenlijk voor het eerst in dit seizoen, en hopelijk ook voor het laatst J. Met 15-25 werd de wedstrijd met 1-3 ingeleverd en won Pegasus volkomen verdiend. Hopelijk hebben ze de thuisreis wel in één keer gered en zijn ze niet nog steeds onderweg. Want het weer is er ook na zaterdag niet veel beter op geworden………

gh @ VoV, verslag Wevo ’70 dames 1. Foto idem.

Wevo”70 – Pegasus Nijmegen  1-3 (17-25, 22-25, 25-21, 15-25)