Vizier op volleybal

 

Wordt Sliedrecht (m) de nieuwe koploper?

VoV, 09-01-2019. 6:09 uur. Het zijn drukke tijden voor staf en spelers van Sliedrecht Sport Heren 1. Vorige week beachte Yorick de Groot bij de DELA Beach Open, de ploeg speelde afgelopen zondag in Groningen het bekerduel tegen NTC – Vastgoed Donitas (0-3 winst), vanavond krijgen ze Zaanstad op bezoek ( vooruit gespeeld ? ) en zaterdag reizen ze weer naar Groningen voor de topper tegen Abiant Lycurgus.

Het is nog maar een maand geleden dat Zaanstad gastheer was voor Sliedrecht Sport. De 2-0 voorsprong van de thuisploeg kon Sliedrecht met 23-25 en 24-26 ongedaan maken, waarna ze via de vijfde set de wedstrijd voor zich beslisten. Vanavond kan Zaanstad dus nogmaals laten zien dat ze niet voor de runner – up onder doen. Sliedrecht kan koploper worden, al moeten we er wel bij zeggen dat als dat gebeurd ze wel twee wedstrijden meer hebben gespeeld dan de nummer twee.

Lycurgus (11-30) is nu nog de nummer één van de stand, Sliedrecht Sport (12-29) de nummer twee. Deze cijfers zeggen eigenlijk al genoeg over de lading die het duel van zaterdag meekrijgt, verder is wellicht ook nog de 3-0 (23, 16, 23) nederlaag die landskampioen Lycurgus in Sliedrecht leed een reden om maar eens flink van leer te trekken in eigen hal. Tot nu verloren alle bezoekende teams in het Alfa-College met 3-0, terwijl Sliedrecht bij uitwedstrijden nog wel eens een of meerder setjes morste. Welke uitkomst het touwtrekken om de eerste plaats heeft weten we dan zaterdagavond tegen een uur of tien.

Na vanavond komt Zaanstad ook zaterdag weer in actie. Dan spelen ze uit bij Achterhoek Orion, dat tot nu alleen van de huidige top 3 op eigen veld verloor. Zaanstad is met Taurus, VoCASA, Advisie / SSS en Coniche Topvolleybal Zwolle volop in de strijd voor een plekje in de kampioenspoule. En in die wedloop naar voorbij het stippellijntje is ieder puntje welkom en zal de ploeg het niet nalaten te sprokkelen als er wat te sprokkelen valt.

Want de teams in de gevarenzone hebben net als Zaanstad uitdagen wedstrijden. VoCASA speelt nu thuis tegen Draisma Dynamo, nadat het afgelopen zaterdag in Apeldoorn het bekerduel met 3-1 in Omnisport verloor. Het thuisvoordeel kan er misschien voor zorgen dat de finale van de sets, vorige week werd o.a. twee keer met 25-21 verloren, een ander verloop krijgt. Voor Draisma Dynamo hoeft dat uiteraard niet, zo is het wel prima.

SV Land Taurus, winnaar van het volleybalmoment 2018, krijgt de TTP talenten op bezoek. De jeugdige talenten presteren heel erg prima tot dusver in de competitie en met een derde plaats en 26 punten staan ze hoger dan ze ooit stonden in voorgaande jaren. Op Papendal was er een 3-0 (18, 19, 20) nederlaag voor Taurus. Net als voor Zaanstad geldt voor hen ook dat ze het niet zullen nalaten te sprokkelen als er wat te sprokkelen valt. Maar gezien de resultaten van TTP in uitwedstrijden (4 keer winst, twee keer met 3-2 verlies) zal dat een lastige opgave worden.

Coniche Topvolleybal Zwolle is de rode lantaarndrager in de Eredivisie (13-6) en hun uitwedstrijd bij Advisie / SSS (13-9) kon weleens een ‘Vorentscheidung’ zijn voor wat betreft de mogelijkheid om aan te haken bij ‘de bovenburen’. En dan niet alleen bovenbuur SSS, maar ook de teams die daar op overbrugbare afstand net weer boven staan, zijnde Zaanstad (12-11), VoCASA (13-12) en Taurus (ook 13-12). Met na SSS nog de wedstrijden tegen Taurus en Zaanstad te gaan lijkt er nog van alles mogelijk, ALS zaterdag punten worden gehaald!

Uiteraard informeren we u over de afloop van e.e.a.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto van der Kloet