Vizier op volleybal

 

KP: Kan VC Sneek profiteren?

VoV, 13-03-2019. 11:42 uur. Met de topper tussen Sliedrecht Sport vs Set-Up ’65 op het programma, de nummer één thuis tegen de nummer twee, liggen er al vlot kansen voor de nummer drie van de ranglijst om van een misstap van de een of de ander te profiteren. Sneek is de nummer drie (4-11) en staat twee puntjes achter Set-Up ’65 (4-13). Om te profiteren moeten ze dus winnen, hoe dan ook. Drie punten pakken zou maximaal profiteren zijn, één puntje minimaal. Als tenminste de strijd in Sliedrecht niet via de tiebreak beslist wordt.

Sneek reist naar Pica Mare in Gennep voor de confrontatie met FAST. De thuisploeg staat op 2 punten uit drie wedstrijden. Hun ‘finest moment’ in de Kampioenspoule tot nu was de 2-3 zege in Vroomshoop bij Eurosped. Vorige week in Ootmarsum boden ze goed weerstand, maar konden het uiteindelijk niet bolwerken tegen de thuisploeg. Net als Sneek dat eerder ook niet kon. In het seizoen won Sneek zowel uit als thuis met 3-1 van FAST.

  • Om 20:00 uur wordt er aangefloten in Gennep. Dat doet eerste scheids Gerard Broekema nadat tweede scheids Mark – Jan Wijstra het teken heeft gegeven dat alles akkoord is en er begonnen kan worden. De Nevobo voorspelt overigens een 2-3 zege voor Sneek. Welk team daar niet tevreden mee is moet het ongelijk van de glazen bol maar bewijzen.

Eurosped en VC Zwolle hebben het nog niet echt op de rij in de Kampioenspoule. Beide teams verloren tot nu al hun wedstrijden. Voor Eurosped waren dat er al vier, voor Zwolle drie. Maar met 100% zekerheid kunnen we nu zeggen dat er voor een van die beide teams aan deze negatieve serie een eind komt. Eurosped heeft 5 punten, kan dus maximaal op 8 komen, Zwolle staat op 2, kan dus maximaal op 5 komen.

Onder ‘normale omstandigheden’ zouden we zeggen dat de rol van beide teams voor een play – off plek is verkeken, maar als Eurosped op 8 komt en als FAST de Friezinnen met lege handen laat vertrekken en als Sliedrecht zonder puntverlies wint van Set-Up is er in ieder geval voor Eurosped nog hoop. Maar dat is wel drie keer als. Als dat er maar niet één teveel is. Welke als dan ook. Eurosped speelt nog thuis tegen Sliedrecht, Sneek en Set-Up.

Met 11 punten achter op de tweede plek lijkt de play – off missie voor Zwolle een mission impossible te zijn geworden. Maar we laten ons graag verrassen al weten we even niet hoeveel alsen we daarvoor nodig hebben.

  • Om 15:30 uur ZONDAG in Vroomshoop Eurosped vs Regio Zwolle Volleybal. Daniël Jettkandt leidt de wedstrijd als eerste scheids, Henk Vliersen is de tweede. En volgens de Nevobo wordt het 3-0 voor Eurosped. Daar zal Zwolle het niet mee eens zijn. En gelijk hebben ze.

Natuurlijk houden we u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.