Vizier op volleybal

 

DP: Speelt Apollo 8 zich al veilig?

13-03-2019. 10:41 uur. In de Degradatiepoule (DP) spelen de ploegen een zestal wedstrijden minder dan in de Kampioenspoule (KP) en ook is de verdeling van de startbonussen anders. Waar dat in de KP van 5 naar 0 loopt is dat in de DP van 2 naar 0. En omdat bovendien de laatste ploeg als eerste twee wedstrijden moet spelen kan het zo maar zijn dat de eerste beslissingen al na twee speelrondes vallen. Zoals nu het geval is. Want de stand is nu:

  • 01. Apollo 8: 5 punten uit 1 duel
  • 02. Alterno: 3 punten uit 1 duel
  • 03. US: 1 punt uit 2 duels.

Met de wedstrijd tussen Dros – Alterno en Apollo 8 voor aanstaande ZONDAG 17 maart om 15:00 uur op het programma kan de eerste beslissing dus al vallen. Als Apollo drie punten pakt middels 0-3 of 1-3 komen ze op totaal 8 en zijn ze onbereikbaar geworden voor US. Als Alterno drie punten pakt of als de teams de punten verdelen met 3-2 of 2-3 wordt de beslissing nog een week uitgesteld.

Apollo 8, dat dus vreemd genoeg drie wedstrijden achter elkaar speelt, moet dan in Amsterdam bij US de punten om zich veilig te spelen uit de pot moet halen. US zal het deksel op die puntenpot voor de tegenstander er stevig op willen houden om zelf een graai te doen naar een betere uitgangspositie. Lukt het Apollo niet om zich in de komende twee wedstrijden veilig te spelen, dan kan dat alsnog op 30 maart thuis tegen Dros – Alterno. Anders zullen ze moeten toezien hoe Alterno en US op 6 april de punten verdelen. De hekkensluiter na 6 april degradeert naar de Topdivisie.

In de Degradatiepoule bij de mannen is de situatie anders, omdat de tot nu gespeelde wedstrijden beide keren via een tiebreak beslist werden. SSS won met 2-3 bij Zwolle, dat ook met 3-2 bij VoCASA verloor. Daar is de stand nu:

  • 01. VoCASA 4 punten uit 1 duel
  • 02. Advisie / SSS 3 punten uit 1 duel
  • 03. Coniche Topvolleybal Zwolle 2 punten uit 2 duels.

Zaterdag om 20:00 uur staat op het programma SSS vs VoCASA. Uit de stand kunt u het belang van dit duel zelf wel opmaken. Zwolle zal de wedstrijd met meer dan normale belangstelling volgen en op de gunstigste uitslag voor hen hopen. Wat dat ook moge zijn.

VoCASA kan na zaterdag in de volgende weken uit in Zwolle (23-03) of thuis tegen SSS (31-03) de veilige haven bereiken. De andere twee teams hebben dan de mogelijkheid om hun kansen op behoud van de Eredivisie in leven te houden. De mini – competitie wordt op 6 april met SSS vs Zwolle afgesloten.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.