KP: Lycurgus heel vlot langs RECO/ ZVH

VoV, 23-02-2020. 6:30 uur. In Zevenhuizen is SAMEN. Lycurgus de kampioenspoule zaterdagavond overtuigend begonnen. In amper een uur tijd werd RECO ZVH met 0-3 verslagen via de setstanden 14-25, 18-25 en 17-25.

Het was voor de kersverse bekerwinnaar zaak om na de euforie de knop om te zetten en in de gewenste focus te komen van de kampioenspoule. In de wetenschap dat een maand geleden bij het bezoek aan ZVH in de reguliere competitie alle zeilen bijgezet moesten worden om puntverlies te voorkomen. Er werd met 3-1 gewonnen, maar er dreigde zelfs een 2-0 achterstand in set. Daar was deze keer geen sprake van. Sterker nog van een wedstrijd was geen sprake en spanning was ver te zoeken. Dat was de verdienste van de ploeg van coach Arjan Taaij. Met overtuiging werd het duel ter hand genomen.

Taaij was na afloop opgetogen. ‘We hebben goed gespeeld en vanaf het begin de toon gezet. Met een aantal andere jongens begonnen dan afgelopen zondag. Van hen speelde Frits heel goed. Er waren wel fases dat het een beetje rommelig was, maar uit de rally en via de side-out scoorden we tachtig procent. Dat is gewoon goed. Aanvallend was de foutenlast laag en serverend hadden we voldoende druk. Een prima wedstrijd en de manier om te reageren na afgelopen zondag.’

De staf had gekozen voor Geoffrey van Gent, Frits van Gestel, Bennie Tuinstra, Sander Scheper, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Stijn Held. Held werd in de slotfase van zowel de tweede als derde set vervangen door Sam Gortzak. Als een mes gleed SAMEN. Lycurgus door de volleybalboter. In de eerste set ging het via 6-10 en 11-20 naar een eenvoudige setwinst. Van Gent benutte het setpoint.

In de tweede en derde set was het verhaal feitelijk hetzelfde. Er werd snel een voorsprong genomen en deze marge werd verder uitgebouwd. In set twee smaakte Man Of The Match Van Gestel het genoegen om de set binnen te slaan. Bij een 13-7 voorsprong in de laatste set was duidelijk dat het in Sporthal Swanla snel gedaan zou zijn. Van de zeven punten voor ZVH kwamen vijf tot stand via foute serves aan de kant van SAMEN. Lycurgus. Gortzak produceerde in de slotfase nog een ace; 16-23. Een foute serve bij de thuisploeg zorgde voor het einde van de wedstrijd. Misschien wel de snelste zege van het seizoen tot nu toe.

Komende zondag 1 maart om 15.00 uur staat tegen Taurus de eerste thuiswedstrijd op het programma.

gh @ VoV, verslag door Theo Sikkema, SAMEN. Lycurgus. Foto CEV.