Waardevolle 4 punten voor WVC Volley H1

VoV, 23-02-2020. 6:36 uur. Na een tijdje geen wedstrijden moest WVC vrijdag 21 februari aantreden in een thuiswedstrijd tegen Vips Bardot H1. Door de overige wedstrijden was WVC afgezakt naar de 9de plek in de competitie, slechts 2 puntjes boven de P/D streep. Punten pakken was dus de opdracht en dat tegen de nummer vier van de competitie. Vips Bardot is een team met veel ervaring zonder al te veel sprankeling. Het leunt op een drietal goede aanvallers, de behoorlijke servicedruk en het volledig op elkaar ingespeeld zijn. Bovendien weten ze dat ze ons kunnen hebben, gezien de 3-1 winst in hun thuiswedstrijd (waar WVC overigens niet compleet een slechte wedstrijd speelde). De wedstrijd kon mooi om 21.15 uur beginnen dankzij de eenvoudige 4-0 overwinning van WVC H2.

De 1ste set werd begonnen met Peter en Eddy Oosterhuis op spel/dia, Daniel Brouwer en Yvar Wilgenburg op mid en Hans Gelten en Rik Buijse op de passer-loper positie. WVC had er zin in! De tegenstander stond vanaf het 1ste punt onder druk door de goede servicedruk, maar vooral door de bewegelijke en actieve verdediging. Met name Yvar Wilgenburg had een paar keer goed de armen onder de bal. Vips Bardot had erg veel moeite met score, kreeg bijna scorende aanvallen toch weer vervelend terug en kon ook met de opslag weinig beginnen tegen de sterk passende Hans Gelten en Rik Buijse. Binnen korte tijd was er een 10-2 voorsprong en dit werd gedurende de set niet meer uit handen gegeven: 25-22. Wel werd Vips tegen het einde van de set sterker.

De 2de set begon logischerwijs met dezelfde zes spelers, maar gaf (zoals wel vaker dit seizoen) een ander beeld in de wedstrijd. Vips ging anders aanvallen waardoor de verdediging van WVC minder werd. Ook serverend gingen er een paar tandjes bij. En dan is het goed te zien waarom Vips 4de staat en goed op elkaar ingespeeld is. WVC kon zelf niet meer scoren, ondanks de goede spelverdeling van Eddy en Peter Oosterhuis, maar deed zichzelf ook te kort met veel eigen fouten. Zeker tegen het einde van de set werd WVC een beetje overlopen en ging de set met duidelijke cijfers naar Vips: 16-25.

Wedstrijd weer in balans maar het gevoel bleef dat er tegen deze tegenstander belangrijke punten te halen zijn. Er werd ingegrepen door Arnold Hilberink te brengen voor Yvar Wilgenburg op de midaanval, terwijl Hans Gelten op de buitenkant werd vervangen door Ruben de Koeijer. Logische wissels met de hoop dat de wedstrijd weer zou kantelen naar WVC. Daarbij werd WVC direct in de set in een zadel geholpen door Vips Bardot, want door een reeks persoonlijke fouten was er direct een 6-1 voorsprong. Dit bracht het vertrouwen en swung terug in het team.

Arnold Hilberink zat direct lekker in de wedstrijd en Ruben de Koeijer bracht passend weer de nodige rust. Eddy Oosterhuis en Peter Oosterhuis waren spelverdelend goed op dreef, en met name de tempo-ballen op de buitenkant waren succesvol. Daarnaast kon er vertrouwd worden op het scorende vermogen van Daniel Brouwer en Rik Buijse. De voorsprong werd vrij eenvoudig vastgehouden en het initiatief van de 1ste set was weer helemaal terug: 25-19 winst.

Set 4 werd met dezelfde zes spelers begonnen en het vertrouwen in een goede afloop was hoog. Vips stond met de rug tegen de muur, maar moest nog wel definitief verslagen worden. Het begin van de set ging gelijk op. Vips leunde flink op z’n twee scorende aanvallers en liet het gaatje nooit meer dan 1 of 2 puntjes worden. Toen WVC ook nog op een belangrijk moment een twijfelachtige beslissing tegen kreeg, leek het even toch verkeerd te gaan. Vips begon lawaai te maken en zich op te maken om een beslissende 5de set te halen.

De opschudding bij de scheidsrechter leek WVC echter op tijd wakker te maken. Direct kreeg het de scheids mee, toen Daniel Brouwer nog water aan het drinken was terwijl Vips al opsloeg (geen opstellingsfout hoor). Arnold Hilberink sloeg de bal tegen de grond wat tot boosheid bij Vips leidde. Toen vervolgens de libero direct twee ketsers noteerde was het gedaan met Vips. WVC sloeg door, Vips was aangeslagen en set- en wedstrijdwinst was binnen: 25-17.

Wederom een waardevolle overwinning. Dit brengt WVC weer dichterbij de 5de plek, die met nog een wedstrijd tegoed binnen bereik is. Momenteel staat WVC op de 8ste plek, maar het gat met de 5de plek is slechts 4 punten. Nog steeds oppassen want het gat met de nummer laatst blijft slechts 9 punten. Zaterdag 7 maart is de volgende wedstrijd, uit in Twello tegen Voorwaarts H1. De wedstrijd begint om 18.00 uur en hopelijk met een volledige en fitte selectie.