Vizier op volleybal

 

K&QotC goud voor Nederlanders

 

VoV, 27-06-2022. 5:36 uur. Pleun Ypma en Emi van Driel werden zondagavond gekroond tot Queens of the Court in Hamburg. Bij de mannen was het goud voor Robert Meeuwsen en Clemens Wickler, het brons ging naar Alexander Brouwer en Ruben Penninga.

Pleun Ypma en Emi van Driel speelden gistermiddag een goede halve finale, waarin ze alle drie de rondes als tweede eindigden. Ze plaatsten zich daarmee direct voor de finale, waar ze het opnamen tegen de Canadese zusjes McNamara, Helland-Hansen/Olimstad uit Noorwegen, het Amerikaanse duo Schermerhorn/Quiggle en Polly/Zeimann uit Nieuw-Zeeland.

Noorwegen eindigde als vijfde in de eerste ronde, die met 13 punten gewonnen werd door Ypma en Van Driel. In de tweede ronde ging het gelijk op tussen Nederland, Canada en Nieuw-Zeeland: de teams scoorden alle drie 10 punten en waren daardoor verzekerd van een podiumplaats.

In de laatste ronde duurde het even voordat Ypma en Van Driel aan de koningskant kwamen, maar eenmaal daar scoorden ze direct vier punten. In hun tweede poging kwamen daar nog eens vijf punten bij. Polly/ Zeimann zat het Nederlandse duo op de hielen, maar in de slotfase kregen Ypma en Van Driel de kans het duel vroegtijdig te beëindigen. Met 14 punten op het scorebord hadden ze nog één punt nodig voor de overwinning. Dat punt maakten ze niet, maar de 14 punten waren uiteindelijk genoeg voor het goud. Toen de buzzer klonk, had het Nieuw-Zeelandse duo 12 punten, de McNamara’s hadden er 7. Het is de eerste keer dat een Nederlands vrouwenteam een internationaal King of the Court toernooi wint.

Leon Luini en Robin Sowa werden zondagmiddag uitgeschakeld in de halve finale, waar ze in de eerste ronde geen enkele keer tot scoren kwamen. Robert Meeuwsen en Clemens Wickler plaatsten zich wel voor de finale, evenals Alexander Brouwer en Ruben Penninga. Daar troffen de twee teams Ahmed/ Cherif uit Qatar, het Spaanse duo Huerta Pastor/Gavira en Nõlvak/Tiisaar uit Estland.

De Nederlanders kwamen de eerste ronde, die verloren werd door Ahmed/Cherif, zonder problemen door. In de tweede ronde eindigden Meeuwsen/Wickler bovenaan met 12 punten, Brouwer/Penninga eindigde samen met het Spaanse duo Huerta Pastor/Gavira onderaan. Beide teams hadden 6 punten, maar de Nederlanders hadden de meeste punten aaneengesloten aan de koningskant gemaakt en waren daarmee door naar de finaleronde.

In de eerste negen minuten van de laatste speelronde ging het redelijk gelijk op tussen de drie teams, maar daar kwam een einde aan toen Meeuwsen en Wickler maar liefst 7 punten op rij scoorden en zo uitliepen naar 12 punten. In de laatste minuut scoorde het duo hun 15de punt en wonnen zo het King of the Court toernooi in Hamburg. Het zilver ging naar Nõlvak/Tiisaar (7 punten), het brons was voor Brouwer/Penninga (5 punten).

gh @ VoV, bron website Nevobo. Foto Facebook KotC.