Krekkers klimt naar positie vijf

VoV, 16-12-2018. 13:00 uur. Afgelopen zaterdag kwamen de dames van Zwolle in de Haambrink op bezoek.  Met ons sint- en kerst teamfeest in ons achterhoofd begonnen we aan de wedstrijd.

De eerste set begonnen we niet goed. We keken gelijk tegen een achterstand aan. Maar we wisten de knop om te zetten en de aansluiting te vinden. Het bleef gelijk op gaan, totdat we wat slordiger werden en Zwolle hiervan profiteerde. We keken tegen een flinke achterstand aan van 4-5 punten. Maar door en geweldige serve serie kwamen we helemaal terug en wonnen de set uiteindelijk met 25-21.

De tweede set begonnen we super goed. Door een geweldige serve serie kwamen we op een 4-0 voorsprong. En door een kill – block werd het zelfs 5-0. Vervolgens kreeg Zwolle een punt cadeau door een foute serve van onze kant. We bleven keihard werken en scoorden het ene naar het andere punt. We wonnen de set met een klinkende eindstand van 25-10. De derde set was een kopie van de tweede set. Alleen deze set waren nog net wat scherper en wisten we de dames uit Zwolle onder de tien te houden. De eindstand van deze set was 25-8.

We waren er op gebrand om de vijf punten in de Haambrink te houden. Dit zou de finishing touch zijn voor onze feestavond. Het was niet de allerbeste set maar door een extra stapje te zetten trokken we ook deze set over de streep met 25-22.

Aanstaande zaterdag spelen we nog een inhaalwedstrijd in Ootmarsum tegen Set-Up ’65 II.  Krekkers staat na gisteren vijfde met 27 punten uit 9 wedstrijden op de vijfde plaats. Set-Up is vierde met 30 uit 10. Dat kan dus een mooie derby worden. Tot in de Schalm!

gh @ VoV, verslag van Anouk van der Wal, assistent trainer coach Krekkers dames 1. Foto Jan van den Noort.