Krekkers pakt vier punten tegen Dash

VoV, 20-01-2020. 9:33 uur. Afgelopen zaterdag stond onze eerste thuiswedstrijd van de 2e seizoenshelft op het programma. De Haambrink was goed gevuld met de supporters en wij hadden er zin in om er een mooie wedstrijd van te maken.

Het begin van de eerste set ging gelijk op totdat Dash op 4-6 voorsprong kwam en dit verder uit bouwde naar 5-8. We moesten een tandje bijzetten. Bij 11-11 werd het gelijk, vanaf dat moment konden we de set naar ons toe trekken. De voorsprong werd groter en groter 19-12. Maar opnieuw deed Dash nog wat terug. Uiteindelijk haalden we de set binnen met een eindstand van 25-18.

De tweede set begonnen we sterk (7-3). We speelden netjes en maakten veel eigen punten met onze aanval en blokkering. De voorsprong gaven we niet meer uit handen, deze set wonnen we vrij gemakkelijk met 25-16.

De derde set begon met een foutserve van Dash en een ace van ons. Maar deze voorsprong verdween als sneeuw voor de zon, we moesten een stapje extra zetten. Dit lukte en kwamen op een mooie 14-9 voorsprong. Maar Dash kwam terug tot 14-12. En op 16-16 werd het gelijk. Vanaf dat moment ging het redelijk gelijk op. Totdat we vanaf de twintig uitliepen naar 23-20. Ook de derde set wonnen we (25-21).

In de vierde set stonden we binnen no time 0-5 achter. Maar door zelf goed te serveren wisten we dit binnen één serie recht te trekken. Opnieuw kwam Dash op een voorsprong en tot het midden van de set was dit een kleine voorsprong. Maar uiteindelijk lukte het ons niet meer om de langszij te komen. Dash won de laatste set met 20-25.

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Veracles op het programma. Dit beloofd een spannende wedstrijd te worden.

gh @ VoV, verslag van Anouk v/d Wal, assistent trainster coach Krekkers D1. Foto Jan van den Noort.