Vizier op volleybal

 

Krekkers pakt volle buit tegen Bevers

VoV, 12-03-2018. 6:03 uur. Na een aantal weken geen competitie gespeeld te hebben was het tijd voor het vervolg ervan. Na een goede oefenwedstrijd tegen VC Zwolle afgelopen donderdag waren wij met Krekkers klaar voor de wedstrijd tegen de Bevers.

De eerste set ging heel erg gelijk op. Wij waren niet voldoende scherp en lieten de Bevers teveel bij blijven. Op een stand van 15-15 kwamen de Bevers langszij. Maar wij wisten gelijk daarna weer een voorsprong te creëren. Maar uiteindelijk trokken wij aan het laatste eind en wonnen de set (25-22).

De opdracht voor de tweede set was duidelijk, gelijk goed starten. En dit deden wij dan ook. We hadden al gauw een voorsprong van vijf punten. Dit wisten we vast te houden, zonder al teveel moeite. Maar de Bevers wisten door een goede serve serie weer iets terug te komen. Maar wij waren weer op tijd bij de les en wisten de set ruim te winnen (25-19).

De derde set begonnen wij heel goed. Al gauw stond door een goede serve serie 6-0 op het scorebord. Maar we waren even niet zo scherp en de Bevers kwamen terug tot 7-4. Wij namen het heft weer in eigen hand en hielden dit gedurende set vast. We maakten aanvallend mooie punten. We bleven scherp en wonnen de set overtuigend (25-14).

En toen brak de vierde set aan. Voor ons vaak een lastige set. Het begin van deze set ging heel erg gelijk op. Wij moesten wat extra’s geven, maar dit lukte niet zoals gewenst. Uiteindelijk wisten wij een kleine voorsprong te creëren, maar de Bevers bleven ons achtervolgen en kwam uiteindelijk zelfs langszij. Vervolgens moesten wij in de achtervolging. Dit resulteerde in een aantal geweldige rally’s. Beide teams knokten voor elke bal en elk punt. Maar aan het einde van de set maakten de Bevers meerdere fouten en trokken wij de setwinst naar ons toe. De vijf punten bleven in de Haambrink.

Op naar volgende week !! Dan spelen wij in Assen tegen Sudosa.

gh @ VoV, verslag van Anouk vd Wal, assistent trainer coach Krekkers.