Zwaar bevochten zege IMS / Voltena D1

VoV, 12-03-2018. 6:08 uur. Het was drie weken radiostilte, maar de dames van IMS/Voltena zijn weer terug!  Stilgezeten hebben de meiden niet. Er is de afgelopen weken hard getraind om op zaterdag 10 maart in Stramproy weer een finale te spelen. Want elke wedstrijd wordt nu gezien als een finale, waar strijdlust, enthousiasme en veerkracht centraal in staan.  Een zwaarbevochten 1-3 overwinning leverde het op, met de setstanden 25-225, 17-25, 18-25 en 22-25.

Een stroef verloop van de eerste set bracht IMS/Voltena op een achterstand die niet meer rechtgetrokken kon worden. Duidelijk was dat de eigen foutenlast te hoog was, iets wat je je tegen Stravoc niet kan veroorloven. IMS/Voltena stond de eerste set af, maar haalde strijdlust uit dit verlies! Het feit dat de vloer net zo stroef was als het verloop van de eerste set was een feit, er zal mee gewerkt moeten worden om deze wedstrijd te winnen.

De wedstrijd kende lange rally’s. Beide teams waren verdedigend sterk aan elkaar gewaagd waardoor ballen moeilijk op de grond vielen.  IMS/Voltena schroefde de servicedruk in het verloop van de wedstrijd op, die vooral aan het einde cruciaal bleek!

In de tweede en derde set had het uitspelend team vrijwel continu de controle. Door steevast 2 tot 3 punten voor te staan, ontstond er een rust in het team. Een fout kon namelijk worden gepermitteerd.  Deze schwung kon echter niet vastgehouden worden in de laatste set. Stravoc zette meer druk en ook het publiek liet horen nog altijd achter zijn team te staan. Tot het einde toe blijft het een spannende wedstrijd waarin beide partijen blijven knokken.

IMS/Voltena keek tegen een achterstand van 10-15 aan en moest iets extra’s aan het spel toevoegen.  De servicedruk die in deze set ietwat daalde werd weer herpakt en bracht de meiden weer helemaal terug in het spel.  Zoals het mannenkoor uit Nieuwendijk nu zou zeggen: “EROP en EROVER!”  Met deze uitspraak in het achterhoofd, werd er weer gespeeld als winnaars en is de overwinning voor IMS/Voltena!

Het taaie Hyundai Peters Stravoc dames 1 werd uiteindelijk op de knieën gedwongen, en incasseerde haar vierde thuisverlies van dit seizoen. Met deze uitslag blijft IMS/Voltena virtueel koploper in de eerste divisie B. Virtueel, want Volley Tilburg staat met 1 wedstrijd en drie punten meer nog op de eerste plaats.

Komende zaterdag 17 maart staat er een in meerdere opzichten mooie wedstrijd op het programma. Sliedrecht Sport II komt op bezoek, een team dat moet winnen om nog aanspraak te maken op de bovenste plaatsen in de competitie. IMS/Voltena zal echter vol door willen gaan om haar titelaspiraties waar te maken.

Een wedstrijd derhalve die de buurregio’s Altena en Alblasserwaard op haar grondvesten zal doen schudden. Om 18.00 uur wordt er gefloten voor het begin van deze wedstrijd, de toegang is vrij, dus graag tot ziens in Topsportcentrum De Iris in Nieuwendijk.

gh @ VoV, verslag door Maxime van Ass, Voltena.