Krekkers serveert zich naar een 4-0 zege

VoV, 03-02-2019. 11:23 uur.  Zaterdag 2 februari mochten we de dames uit Bolsward welkom heten in de Haambrink. Een voor ons volkomen onbekende ploeg, omdat de wedstrijd in Bolsward uit de eerste competitiehelft nog niet is ingehaald. Het was dus duidelijk,  we moesten vertrouwen op ons eigen spel en zo gingen we de wedstrijd ook in.

De eerste set begonnen we gelijk goed met een strakke serveserie. Dit zorgde voor een kleine voorsprong, maar Bolsward wist snel dit gat te dichten. Maar opnieuw kwamen we op een voorsprong door een goede serveserie. De voorsprong was niet ruim genoeg om achterover te gaan leunen en dat werd ook bevestigd. De dames uit Bolsward gaven zich niet zomaar over. Aan het einde van deze set moest er een stap extra gezet worden om de setwinst binnen te halen (25-23).

Ook de tweede set hadden we een goede start door een strakke serveserie, hierdoor hadden we een ruime voorsprong. We speelden nog niet ons allerbeste spel, maar het was voldoende om de voorsprong vast te houden. Aan het einde van deze set kwam Bolsward nog een beetje terug, maar we hadden voldoende marge om de set te winnen (25-21).

De derde set ging in het begin gelijk op. Beide teams maakten hun punten. Maar al gauw wisten we zoals zo vaak deze wedstrijd op voorsprong te komen door een geweldige serveserie. Dit geeft vertrouwen en zorgde ervoor dat we aanvallend knallende punten maakten. De voorsprong gaven we niet meer uit handen en wisten deze set dan ook netjes uit te spelen (25-18).

We wilden graag opnieuw de vijf punten in de Haambrink houden. Dus ook deze set moest gewonnen worden. In het begin van deze set keken we tegen een kleine achterstand aan, maar ook dit keer wisten we weer op voorsprong te komen door onze servedruk. We speelden netjes en maakten onze punten. Zonder al teveel moeite trokken we deze set over de streep (25-19).

De vijf punten blijven in de Haambrink door als collectief een nette wedstrijd neer te zetten. De dames uit Bolsward hebben kennis gemaakt met onze (über gezellige) kantine. Blijkbaar is het hen goed bevallen, want het bleef lang gezellig druk!

Op naar volgende week zaterdag, dan mogen wij aantreden in Balk!

gh @ VoV, verslag van Anouk van der Wal, assistent trainer coach Krekkers dames 1. Foto Jan van den Noort.