Vizier op volleybal

 

Krekkers trekt in Balk aan langste eind

VoV, 11-02-2019. 5:41 uur.  Zaterdag 9 februari mochten we afreizen naar Balk. De sfeer zat er goed in en we hadden zin om van start te gaan.

De eerste set begonnen we gelijk goed, we kwamen op voorsprong door een goede serveserie (3-8). Maar we wisten heel goed dat een mooie voorsprong geen garanties bied tegen Balk. En dat bleek te kloppen. Balk wist de aansluiting te vinden bij een stand van 12-13. We moesten een stap extra zetten, dit lukte we kwamen 15-18 voor. Maar het werd opnieuw spannend. Het werd 19-20 en de verschillen waren weer klein. Aan het einde van de set werd het stuivertje wisselen. We hadden vijf setpoints nodig om de set binnen te slepen, het werd uiteindelijk 29-31. Als dit een voorbode is op het vervolg van de wedstrijd beloofde het een spannende strijd te worden.

De tweede set begonnen we opnieuw goed. Door een serveserie stonden we al gauw op een 1-5 voorsprong. En we bleven Balk serverend onder druk houden, we kwamen zelfs op een 4-12 voorsprong. Maar na deze serie van onze kant zette Balk ons wat meer onder druk en kwamen ze weer wat dichterbij (11-15). Het werd weer meer een wedstrijd en we moesten keihard werken voor elk punten. Maar de voorsprong die we hadden, hielden we niet vast. We werden wat slordig en kregen het niet meer op de rit. We moesten de set afstaan aan Balk (25-22).

In het begin van de derde set werden we serveren flink onder druk gezet. We moesten aan de bak om het gat te dichten (9-6). Dit lukte door zelf weer scherp te zijn en goed te serveren (9-10). We waren bij en het bleef heen en weer gaan. Op een stand van 19-16 had Balk weer een kleine voorsprong. We moesten weer in de achtervolging. Dit lukte door keihard te blijven werken en zelf de punten te scoren. Het einde van deze set werd weer heel erg spannend. Uiteindelijk wist Balk deze set naar zich toe te trekken na een aantal zenuwslopende punten (26-24).

Een ding was zeker we moesten vol gaan om er nog een vijfde set uit te slepen. Het begin van deze set ging gelijk op, maar al gauw wisten een klein gaatje te slaan (3-6). Dit gat werd groter (6-13) vanaf deze stand kwam Balk aan serve en moesten we een aantal punten inleveren. Maar we wisten de set in eigen hand te houden en het netjes af te maken (16-25).

Hoe mooi zou het zijn om de drie punten mee te nemen naar de Haambrink. We knalden de eerste punten er goed in en zo stond het al gauw 0-4. Balk trok aan de bel met een time-out. Maar opnieuw werd het spannend. Beide ploegen maakten hun punten en werd het weer stuivertje wisselen. Uiteindelijk stond het 13-13 beide ploegen waren erop gebrand om wedstrijd te winnen. Maar wij wisten de winst de naar ons toe te trekken. Wat een ontlading na een 2 uur en 10 minuten durende wedstrijd.

gh @ VoV, verslag van Anouk van der Wal, assistent trainster coach Krekkers Dames 1. Foto Jan van den Noort.