Krekkers weet niet te winnen in Assen

VoV, 19-03-2018. 6:04 uur.  Afgelopen zaterdag 17 maart mochten wij afreizen naar Assen. Wij kwamen aan het fantastische sportcomplex van Sudosa Assen.  Dat het een moeilijke middag zal worden, was op voorhand duidelijk, Sudosa is een goede en stabiele ploeg.

Set 1 werd gelijk duidelijk dat Sudosa gebrand was om van ons te winnen en zij gingen dan ook voortvarend van start. Wij kwamen verre van goed uit de startblokken, we waren niet bij de les en maakten veel onnodige fouten. Sudosa had al gauw een ruime voorsprong opgebouwd, we deden nog een poging om dichterbij te komen maar het mocht niet lukken. (25-21)

Set 2, we keken opnieuw al heel gauw aan tegen een behoorlijke achterstand. Het leek wel of niets bij ons lukte en Sudosa wist hier goed gebruik van te maken. Ook deze set ging met duidelijk cijfers naar Sudosa (25-13).

Er moest iets gebeuren, maar wat? De vorige keer toen wij thuis tegen Sudosa speelden stonden we ook 0-2 achter en wisten het om te draaien naar een 3-2 overwinning. Dus we begonnen vol goede moed aan set 3. Deze set lieten wij meer van ons eigen spel zien. We hadden eindelijk wat servedruk en konden hierdoor aanvallend ook mooie punten maken. De flow was weer terug en wonnen deze set (20-25).

Set 4, we hadden het gevoel dat er meer in zat. Maar opnieuw begonnen wij de set heel erg slecht, Sudosa legde de druk volledig bij ons neer. Wij probeerden de aansluiting te vinden, maar wat we ook probeerden het leverde niet op wat we gehoopt hadden. Ook deze set ging verloren (25-19). Helaas bleken wij niet opgewassen tegen het goede spel van Sudosa. Het enige positieve is dat wij gelukkig één set gewonnen hebben en dat dit betekent dat wij nog altijd koploper zijn in de Eerste Divisie.

Deze wedstrijd proberen wij zo snel mogelijk te vergeten. Vanaf nu gaan we ons focussen op de Derby van aanstaande zaterdag, Dynamo Tubbergen komt dan bij ons op bezoek. Opnieuw een topwedstrijd!

gh @ VoV, verslag van Anouk van der Wal, assistent trainster coach Krekkers Dames 1.