TiMaX / DeVoKo D1 onderuit in Zwolle

VoV, 19-03-2018. 6:06 uur. TiMaX / DeVoKo dames 1 ging afgelopen zaterdagmiddag met 4-0 onderuit in en tegen Zwolle. Het goede spel van vorige week in de 1e en 4e set kreeg helaas geen vervolg. Misschien maakte de imposante hal wel veel indruk, feit is dat de dames niet veel hadden in te brengen. De energie die vorige week, vooral in de 1e en 4e set, werd gebracht was er nu niet. Als de dames willen winnen dan moet er vol overgave en overtuiging gespeeld worden. Afgelopen zaterdag lukte dat niet.

Coach Paul op de Weegh begon deze keer met Joanne Brilhuis op diagonaal in plaats van Jette Blokhuis. Jette is inzetbaar op zowel de diagonaal als passer-loper, zodat Paul meer wissel mogelijkheden had. DeVoKo begon al direct niet scherp aan de wedstrijd. Twee ketsers en het was al snel 4-1 voor Zwolle. DeVoKo kwam wel weer terug tot 5-5, maar daarna lieten men Zwolle gemakkelijk uitlopen naar 12-8. Tot aan 17-13 bleef het gaatje vier punten. Een nieuwe demarrage van Zwolle bracht de stand 21-13 op het telbord. Uiteindelijk won Zwolle deze set met 25-16.

In de 2e set begon Jette Blokhuis op de plaats van Merle Roetenberg. In het begin van de set kon DeVoKo nog bijblijven, maar dat lag meer aan de fouten van Zwolle (3 serve fouten op rij) dan aan hun eigen spel. Bij een stand 7-5 lieten de dames, door vaak slechte passlijn, Zwolle gemakkelijk uitlopen naar 11-5. Het verschil van zes punten bleef tot 17-11. Paul bracht Pien Baalhuis in voor Fleur Blokhuis als spelverdeelster. Dit bracht een kleine opleving bij de dames van DeVoKo teweeg. Via onder andere een kill – block werd het 17-14. Bij 18-16 was het verschil nog maar twee punten, maar in plaats van door te drukken lieten de dames het lopen en scoorde Zwolle zeven keer op rij, einde set.

In de 3e set konden de dames direct vanaf het begin het tempo niet bijhouden. Door ook veel persoonlijke fouten werd het al snel 9-1 voor Zwolle. Door een goede serve beurt van Jette kwam DeVoKo terug tot 9-5. Het verschil van vier punten werd er 7 (16-9, voor Zwolle) alvorens DeVoKo iets terug kon doen bij de service beurt van Merle Roetenberg. Met onder andere een ace bracht zij de achterstand terug tot 16-14.  Ook deze opleving was helaas van korte duur. Zwolle scoorde weer vier keer op rij (20-14) en speelde daarna de set uit. Eindstand 25-18.

In de 4e set ging het lange tijd gelijk op en lukte het de dames zelf om af en toe een voorsprong te nemen (8-7 en 9-8) Bij 11-11 was de stand weer gelijk. Bij de DeVoKo dames leek het wel of de echte wil ontbrak om te winnen. Tot aan 19-16 bleef DeVoKo nog in het spoor van Zwolle. Met wederom vier punten achter elkaar, 23-16, was het ook in deze set afgelopen. Een kleine opleving leverde nog een stand op van 23-19 toen maakte Zwolle het af 25-19.

Met nog vier wedstrijden te gaan betekent dit dat de dames nog vol aan de bak moeten voor klasse behoudt. Aanstaande zaterdag de uit wedstrijd tegen Hake Tjoba in Klazienaveen, de nummer 9. Als het de dames weer lukt om in de goede flow te komen, liggen hier wel kansen. Het paasweekend is een vrij weekend en dan volgen er twee thuiswedstrijden. Op 7 april tegen Heva VCV en op 14 april tegen Springendal Set-up ’65 dames 2. Op 21 april is dan de laatste uitwedstrijd tegen de Bevers.

gh @ VoV, verslag Vincent Blokhuis, TiMaX / DeVoKo. Foto idem.