Vizier op volleybal

 

Krimi-winst Laura de Zwart vs. Juliët Lohuis

 

VoV, 03-12-2020. 6:05 uur. VFB Suhl Lotto Thüringen bracht MTV Stuttgart de eerste nederlaag van dit seizoen toe. In een vijfsetter was de ploeg van Laura de Zwart via 15-9 in de tiebreak de baas over de koploper Stuttgart, met Juliët Lohuis vijf sets in de basis.

Laura de Zwart scoorde 15 punten, waarvan 5 blokkerend, Juliët Lohuis kwam tot een totaal van 10. Het was een opmerkelijke winst, Suhl had voor het laatst in MAART 2014 van Stuttgart gewonnen, dus meer dan zes jaren geleden.

Suhl begon furieus aan het duel, ging bij de technische time-outs in de eerste set al duidelijk aan de leiding en behield die voorsprong tot aan de verdiende en duidelijke 25-19 setwinst. In de tweede set gaven ze hieraan een vervolg tot aan de 17-13 voorsprong. Stuttgart herpakte zich echter, en met een 3 om 12 score beslisten ze set twee met 20-25 voor zich.

Een soortgelijk verloop was er in de derde set, waarin Suhl met 16-12 aan de leiding ging. Echter door een te grote foutenlast was dit verschil niet toereikend voor de winst. Stuttgart draaide net als in de set ervoor de stand naar hun voordeel om en won met 22-25.  Wie had gedacht dat daarmee de strijd beslist was, kwam bedrogen uit. Suhl ging nog éénmaal vol voor de winst en kon zich met 25-21 belonen. De tiebreak moest de beslissing brengen.

In de beslissende vijfde set ging Stuttgart met 6-8 bij de veldwissel aan de leiding, echter knokte zich Suhl puntje voor puntje naar een gelijke stand (9-9) en denderde in volle vaart door naar de 15-9 setwinst.

MTV Stuttgart blijft met 8-22 koploper in de Bundesliga, ze staan vier punten voor op de naaste belager Potsdam. Suhl is met 8-11 de nummer zes in de stand.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Laura de Zwart.