Verlies Stoltenborg en Oude Luttikhuis in CL-poule A

VoV, 03-12-2020. 5:22 uur. Op dag twee van de Champions League vierkamp in Scandicci stonden de winnaars van de eerste dag tegenover elkaar. SSC Schwerin (3-1 winst vs. Rzeszow) en Scandicci (3-2 winst vs. Busto A.) speelden om de koppositie in de poule, de verliezers van de eerste dag om de aansluiting bij de nummer twee, of dat kon ook nog, voor de tweede plek in de poule.

Bij SSC Schwerin vs. Scandicci kwam de ploeg van trainer/ coach Felix Koslowski met 1-0 voor en daarna met 1-2 achter. In de eerste doorgang lag het initiatief eigenlijk constant bij Schwerin. Ze bouwden na de 5-3 in het begin het verschil uit naar 15-10 en 20-13. Lina Alsmeier scoorde belangrijke punten in die fase, het setpoint bij 24-18 werd door een Italiaanse foutserve benut.

In set twee waren de rollen omgedraaid. Met Femke Stoltenborg in de ploeg kwam Schwerin na een ruime achterstand (11-17) nog terug naar 14-17, kon het verschil tot 19-22 op drie punten houden, maar kreeg na de time out van Scandicci de laatste twee punten tegen.

In de derde doorgang moest Schwerin ook al vlot (7-10) in de achtervolging. Bij 16-16 was het verschil weggewerkt, echter nam Scandicci meteen daarna het initiatief weer over en liep uit naar 16-22 en won met 20-25, waardoor de stand op 1-2 in sets kwam.

Schwerin moest nu de vierde set winnen om de tiebreak te kunnen spelen. Maar al vlot ging het helemaal de verkeerde kant op, daar konden de ingevallen Femke Stoltenborg en Nicole Oude Luttikhuis ook niets meer aan veranderen. Time- outs waren er voor de Duitse ploeg bij 4-8 en 4-12. Het verschil ging naar een punt of vijf en bleef daarop staan bij de tussenstanden 12-17 en 15-20. Met 21-25 ging de set en de winst naar Scandicci.

De MVP-award ging naar Elena Pietrini, die 18 keer scoorde. Één minder dan haar ploeggenote Magdalena Stysiak. Verder speelde spelverdeelster Ofelia Malinov, totaal 9 punten, een uitstekende partij. Opvallend de liberorol van passer loper Lucia Bosetti. Bij Schwerin was Greta Szakmary de meest scorende speelster met 14 punten. Stoltenborg scoorde 1 keer, Oude Luttikhuis maakte er 4.

Rzeszow vs. Busto A. eindigde met 14-16 in de vijfde set, die maar liefst 26 minuten duurde. De tweede vijfsetter van de Italiaanse ploeg in twee dagen, deze keer sloten ze dus met winst af. Na de 0-2 voorsprong lukte het Busto A. niet om in de derde en vierde set door te drukken, die sets gingen met 25-19 en 25-22 verloren, nadat ze via 17-25 en 22-25 op de drempel van de winst gekomen waren.

De MVP-award ging naar Camilla Mingardi van Busto A., die 26 keer scoorde en in de pass met 57% geslaagde aannames ook prima scoorde. Bij Rzeszow was Aleksandra Rasinska, die na een invalbeurt in de eerste set in de volgende vier in de basis begon, met 24 punten de meest scorende speelster.

Na twee wedstrijden is de stand 1> Scandicci 5 punten, 2> Schwerin 3 punten, 3> Busto A. 3 punten en 4> is Rzeszow met 1 punt. Voor vandaag staan de wedstrijden Busto A. vs. Schwerin en Rzeszow vs. Scandicci op het programma.