Kris kras door Europa en Azië

VoV, 20-03-2024. 10:51 uur. De prestaties van Nederlandse spelers en speelsters in Duitsland, Italië, België, Zwitserland, Frankrijk en Turkije passeerden reeds eerder deze week de revue, met daarop nog aanvullingen volgen nu nog wedstrijden met Nederlandse inbreng in andere Europese landen en in Zuid-Korea in Azië. Zodat u niets hoeft te missen van hetgeen onze landgenoten buiten de landsgrenzen presteerden. Eerst maar de aanvullingen uit Duitsland, Zwitserland en Turkije.

Düren van Luuc van der Ent moest tegen Friedrichshafen in de kwartfinale van de play-offs een 0-3 nederlaag slikken. Via 24-26, 22-25 en 18-25 ging de tweede wedstrijd in de ‘best of three’ serie ook verloren, nadat eerder met 3-1 een uitnederlaag was geleden. Van der Ent scoorde 8 keer.

Genève Volley van Hyke Lyklema en Florien Reesink spelen in Zwitserland om plaats vijf t/m acht. Er werd in de eerste wedstrijd van de ‘best of three’ met 3-0 (13, 19, 18) van Cheseaux gewonnen. Hyke scoorde 7 keer, Florien bleef bij 12 van de 12 acties op de serve van de tegenstander foutloos.

Celeste Plak leed gisteravond met Besiktas een 3-0 nederlaag bij Nilüfer. Ze begon in de derde set in de basis, na eerdere invalbeurten in de sets ervoor. Ze scoorde 3 keer.

In Griekenland won Maarten van Garderen de derde wedstrijd van de ‘best of five’  in de halve finale van de play-offs met 1-3 bij Panathinaikos. Daarmee komt de stand op 2-1 voor Panathinaikos.  Van Garderen scoorde 13 keer. Bij de dames won Panathinaikos met 3-0 (25-19, 26-24, 25-23) van Pefkon en behield de tweede plaats op de ranglijst. Maret Grothues, die terug is na blessureleed, scoorde 10 keer.

Gijs Jorna ging in Oekraïne in de halve finale van de Oekraïense Beker tegen Yurakademiya met een 3-1 zege door naar de finale, die ze met 2-3 van Prometey, de koploper van de reeds geëindigde reguliere competitie, wonnen. Met 13-15 in de vijfde set nadat Prometey met 26-24 en 25-17 steeds een achterstand daarvoor had weggewerkt in de tweede en vierde set. De beker was dus voor Jorna en teamgenoten.

Budejovice nam in Tsjechië tegen Karlovarsko in de play-offs een 0-2 voorsprong in wedstrijden via een 0-3 (16, 18, 17) uitzege. Wessel Keemink scoorde bij de thuisploeg 6 keer, Stijn van Schie liet er 2 op het scorebord zetten tijdens een invalbeurt.

KNRC van Lavinia Maiorano won in Hongarije in de ‘best of three’ halve finale thuis met 3-1 van Swieletski Bekescsabai, via 25-17 in de vierde set haalden ze de winst binnen. Lavinia Maiorano kreeg speeltijd via een invalbeurt, maar kwam niet tot scoren.

In Roemenië was er een 0-3 (23-25, 17-25, 24-26) zege voor Brasov van Ewoud Gommans bij Constanta. En daarmee werd het reguliere seizoen als derde afgesloten. Gommans scoorde 16 punten. Het seizoen wordt vervolgd met de play-offs.

Waldviertel van Daan Streutker leed in tweede wedstrijd van de ‘best of five’ play-offs in Oostenrijk op eigen veld een 0-3 (21, 17, 13) nederlaag tegen Hartberg. Uit was ook al met 3-0 verloren. Streutker stond twee sets in de basis, in de derde set had hij een invalbeurt. Hij scoorde 4 keer.

ZAKSA kwam in Polen niet verder dan 1-3 verlies tegen Gdansk. Via de setstanden 25-16, 20-25, 21-25 en 17-25. Wiltenburg speelde niet, zijn ploeg staat achtste, er zijn nog vier wedstrijden in het reguliere seizoen, waarin 30 wedstrijden op het programma staan, te spelen.

Liiga Ploki van Anna Mebus leed ook in de derde wedstrijd tegen Kangasala een nederlaag. Uit werd met 3-1 verloren.  Na de gewonnen eerste set (22-25) werden de volgende drie sets met 26-24, 25-15 en 25-19 verloren. Anna Mebus kwam vanwege haar blessure niet in actie.

In Zuid-Korea won Kepco van Thijs ter Horst met 1-3 bij de KB Stars. De tweede set ging met 25-18 verloren, de andere werden met 22-25, 22-25 en 20-25 gewonnen.  Ter Horst scoorde 24 keer, zijn ploeg sluit het reguliere seizoen als vijfde af.