US D1 wint Amsterdamse derby vs. Armixtos

VoV, 20-03-2024. 3:50 uur. Na een weekend rust te hebben gehad stond er zaterdag 16 maart weer een wedstrijd op het programma voor US D1. Niet zomaar een wedstrijd, maar een Amsterdamse derby. De dames van US reisden af naar de andere kant van de rivier om het op te gaan nemen tegen Armixtos D1. Eerder dit seizoen wist Armixtos met 1-3 te winnen van US. Echter moesten zaterdag de punten opnieuw verdeeld worden in de return. De Amsterdamse strijd begon om 14.30 uur in Sportcentrum de Pijp, thuishaven van Armixtos.

US begint de wedstrijd met Floor Hogenhout en Saskia Bos als passer-lopers, Sophie ten Asbroek als diagonaal, Aike Melenhorst en Maaike Heilig als middens, Kiki von Piekartz als spelverdeelster en Marscha Sinnema als libero.

De eerste set start slordig met een 3-0 achterstand voor US. Een aantal punten later weet Armixtos haar voorsprong te behouden, met een stand van 10-7. Bij een stand van 14-14 stond het voor het eerst gelijk. Armixtos nam opnieuw de voorsprong met een stand van 16-14, waarop US een time-out aanvroeg. Armixtos maakt achtereenvolgens twee fouten waardoor de stand weer gelijk kwam te staan met 16-16. US begon uit te lopen. Een dubbele wissel, service reeks en een aantal goede aanvallen later, sloot US de set winnend af met een stand van 19-25.

De tweede set was het US die aan het begin de voorsprong op het scorebord had staan, 8-10, 10-12, 12-14. Er volgenden een aantal lange rally’s en je raadt het al 14-16, het verschil bleef constant twee punten. Armixtos bracht het verschil vervolgens naar één punt, 15-16, waarop er aan de kant van US een time-out aangevraagd werd. Iedereen werd op scherp gezet. Toch maakte Armixtos het volgende punt waardoor ze de stand gelijktrokken.

Er volgde een dubbele wissel aan de kant van US, die direct het punt scoorden. Dubbele wissel terug en ook Armixtos maakte gebruik van een wissel. Armixtos maakte weer gelijk, 17-17 en kwam vervolgens op een voorsprong van 20-18. US maakte nogmaals gebruik van een wissel en scoorde meteen twee punten op rij, 20-20, waarna Armixtos besloot een time-out aan te vragen. Ook de big points verliepen erg spannend. US kwam als eerst op setpoint bij een stand van 22-24 en verzilverde deze met een stand van 23-25.

Set 3 startte US sterk, met een aantal mooie punten, wat resulteerde in een 0-3 voorsprong. Deze werd verder uitgebouwd naar vijf punten verschil met een stand van 2-7. Armixtos vocht terug en maakte vier punten op rij. Aan de kant van US werden er wat foutjes gemaakt en zo stond de stand weer gelijk, 8-8. Het bleef gelijk op gaan, 9-9, 10-10, 11-11, 12-12 tot aan de 20-20.

In de big points kwam Armixtos met 22-20 op voorsprong en vervolgens als eerst op setpoint 24-22. Na een spannend eind van de derde set wisten ze deze uiteindelijk met 25-23 te winnen.

Op naar set 4, waarin US met een andere startopstelling begon en vastberaden was om dit de laatste set te laten zijn. Aan het begin van de set ging het weer gelijk op. Vanaf de stand van 6-6 nam US de leiding, met een mooie bal over midden, twee kill-blocks en een bal via de handen uit, stond het inmiddels 6-10. Armixtos liep steeds verder in tot een stand van 10-11. US bouwt haar voorsprong uit en loopt steeds verder uit tot 12-18. Vervolgens loopt US nog één puntje verder uit en wint uiteindelijk overtuigend de vierde set met 18-25 en daarmee was de wedstrijd beslist.

US D1 wint uiteindelijk 1-3 van Armixtos D1. De dames hoeven komende week niet stil te zitten. Er staan voor US namelijk twee wedstrijden op het programma. Donderdagavond 21 maart om 20.30 uur uit tegen Keistad D1 en aanstaande zaterdag 23 maart thuis om 17.30 uur tegen Sliedrecht Sport D2.

gh @ VoV, verslag van en foto via #7 Fleur Uitterlinden, US.