Vizier op volleybal

 

Kruisjes zetten in Eerste Divisie A (v)

VoV, 01-02-2018. 8:12 uur. De wedstrijden op de agenda van aanstaande zaterdag in de Eerste Divisie A bij de dames hebben wel een bijzondere lading. Derby’s en duels tussen topteams en teams onderin, waarbij gezien de stand en de onderlinge puntenverschillen op de voorhand maar één logische conclusie mogelijk is. Maar wat is dan wel logisch?

Het linker rijtje moet van het rechter winnen en de kloof tussen de puntenrijke en puntenarme ploegen zal alleen maar groter worden. Dat verwachten we, dat lijkt ons logisch, maar zo’n verwachting is net als een weersvoorspelling in Nederland, de zon kan zomaar weer gaan schijnen als je het niet verwacht, maar voor hetzelfde geld valt er een stortbui als je de paraplu eerst hebt gepakt en dan toch in de gang hebt laten staan, bij de gedachte ‘het gaat toch niet regenen.’

In Maria Parochie staat de koploper en eerste kandidaat voor promotie naar de Topdivisie tegenover de hekkensluiter en eerste kandidaat voor degradatie naar de tweede divisie. Nu nog in dezelfde divisie, maar de mogelijkheid zit erin dat de teams volgend seizoen een divisie verschillen. Ofwel Krekkers vs TiMaX / DeVoKo. Puntenverschil 35, in Denekamp werd het een redelijk vreemde 0-4, met een 7-25 en 24-26 setstand. Niks morsen, puntjes schrapen, dat zullen de uitgangsposities zijn. Wij zetten ons kruisje in vakje één.

Dynamo Tubbergen krijgt de nummer drie van onderen op bezoek. De Bevers gingen er afgelopen week thuis wel heel hard af tegen Sudosa – Desto (0-4), Dynamo was dik tevreden met de 1-3 zege bij de buurvrouwen van Set-Up II. Dynamo is thuis lastig te verslaan, dat lukte dit seizoen alleen Sudosa – Desto nog maar (2-3), alle andere teams leden tot nu een nederlaag in Tubbergen. De Bevers boekten twee uitzeges via de tiebreak. Voor 14 dagen bij VCV en een tijdje eerder bij Rivo. Ons kruisje zal in hokje één komen te staan.

In Warnsveld krijgt WSV bezoek van Tjoba. Met 24 punten uit de laatste vijf wedstrijden is WSV de huizenhoge favoriet voor de winst. In Klazienaveen werd het 2-3. Tjoba was vorige week speelvrij, WSV haalde vier punten op bij VC Zwolle II. Ook hier komt ons kruisje in vakje één te staan.

Nijhuis Technology Sudosa – Desto gaat op bezoek bij Heva VCV in Varsseveld. De ploeg uit Assen haalde vorige week in Lemelerveld hard uit (0-4 winst bij de Bevers) terwijl VCV uit in Vorden tegen Dash niet verder kwam dan een 3-2 nederlaag. VCV wacht nog op de eerste zege in 2018, maar of die er voor aanstaande zaterdag al inzit. Wij zetten ons kruisje half in vakje één en half in vakje  twee, zoals vroeger op school toen je bij een dictee niet wist of iets met een d of een t geschreven moest worden en je er een door elkaar geschreven dt of td van maakte, om dan nadien verongelijkt te kunnen zeggen “er staat toch een d’ of ‘t’ als dat goed was. En nu dus weer, het kruiske staat toch in vakje één of twee, al naar gelang!

In Rijssen staat de nummer voorlaatst tegenover de nummer vijf van de ranglijst.  Aan de vorige ontmoeting in Ootmarsum zal de thuisploeg heel graag terugdenken. Want met een 2-3 zege bij Set-Up II vertrekken was dit seizoen nog maar weinig teams gegeven. Rivo won vorige week in Denekamp met 2-3, Set-Up ’65 II moest een buiging maken voor Dynamo en zag de winst naar Tubbergen gaan. Logisch te denken dat Set-Up vindt dat ze nog een appeltje met Rivo te schillen hebben, en dat Rivo denkt “wat we uit kunnen, moet thuis ook zeker lukken.”  Mooie ingrediënten voor dit duel, waarbij wij ons kruisje toch maar in vakje twee zetten. Ondanks alles.

In Vorden speelt Dash de thuiswedstrijd tegen VC Zwolle II. Ranglijstburen zijn het, al is het verschil wel acht punten in het voordeel van Dash, dat wel een wedstrijd meer speelde en zesde staat. Er brandt dus niets aan voor wat betreft de positie ten opzichte van elkaar. Zwolle kan Dash niet inhalen of voorbij gaan, en moet wel oppassen dat ze zelf het verschil met hun onderburen (VCV één puntje minder) behouden. Ook hier twijfels, over het aan te kruizen vakje. Dash is sterk thuis, Zwolle was aan een hele mooie serie bezig voordat ze tegen topteams (Krekkers en WSV) een nederlaag leden. Zo’n discussie kruisje is hier ook wel gepast, net iets meer in één dan in twee.

gh @ Vizier op Volleybal.