Vizier op volleybal

 

Uitroeptekens in de Eerste Divisie B (v)

VoV, 01-02-2018. 8:24 uur. We hebben weer eens een klassiek links vs rechts weekend in de Eerste Divisie B bij de dames tegoed. Alle ploegen in de top zes spelen tegen een tegenstander, die op de posities zeven tot twaalf staan. Met tweemaal thuisvoordeel voor de toppers.

Zoals bij Volley Tilburg vs Scylla. De nummer één (48 punten) tegen de hekkensluiter (17 punten). De bezoekers zullen wel weten dat ze hun punten subtotaal niet persé in deze wedstrijd moeten verhogen, elk puntje is mooi meegenomen, terwijl de gastheren ervan doordrongen zullen zijn dat punten laten liggen tegen de rode lantaarndrager absoluut uit de boze is in de strijd om de toppositie. We zetten een uitroepteken achter een 4-0! om er vooral de nadruk op te leggen. Overigens zouden we achter elke andere uitslag dan 4-0 ook een uitroepteken kunnen zetten, om het stuntgehalte ervan te benadrukken.

VollinGo ontvangt de virtuele koploper VoCASA in Gouda. Beide teams zijn ongeslagen in 2018! En beide klommen daardoor in de ranglijst een stuk omhoog, VoCASA naar de huidige tweede plaats en VollinGo naar de zevende plek. Een team blijft ongeslagen, dat is wel zeker, en voor een team moet zaterdag aan een nieuwe serie van te winnen wedstrijden beginnen. Wie? In Nijmegen was een set nipt en een set met heel veel verschil voor VoCASA. Daar werd het echter wel 4-0! Met uitroepteken.

Sliedrecht Sport II was afgelopen weekend sterker dan de koploper uit Tilburg. Dat is altijd een bijzonder prettige gewaarwording. Maar schept ook verwachtingen en is voor toekomstige tegenstanders dan ook weer een prachtige uitdaging. Want hoe goed ben je als je beter bent dan de ploeg  die de koploper heeft verslagen! Dat wil Hyundai Peter Janssen Stravoc zaterdag wel eens weten, zij krijgen Sliedrecht op bezoek en gaan de uitdaging om erachter te komen gaarne aan! Met uitroepteken.

IMS / Voltena leed afgelopen weekend de tweede nederlaag in 2018. In eigen huis was er een 1-3 nederlaag tegen Spaarnestad. Waarschijnlijk een fikse tegenvaller gezien de 1-3 zege die ze eerder bij dezelfde tegenstander behaalden. Zaterdag gaat de reis naar Meijel, tegen Peelpush II, dat de laatste weken positief verraste met zeges op Sliedrecht Sport II, Stravoc en Zaanstad. De nederlaag van vorige week zaterdag bij Scylla leverde nog twee puntjes op, daar was wellicht op meer gerekend! Het voornemen om de geleden schade maar zo snel mogelijk in te halen is dan snel gemaakt, tegen Voltena dus!!

Als Spaarnestad uit van Voltena, vorige week nog derde van boven,  kan winnen dan zou  toch thuis van VC Wik, de nummer voorlaatst in de stand, ook geen probleem moeten zijn! Alhoewel dit jaar loopt het dan misschien nog niet zo goed bij VC Wik (drie nederlagen) in december bleven ze nog ongeslagen en wonnen ze drie keer op rij. Zo snel mogelijk die draad weer oppakken en dan op de ladder omhoog klimmen! Maar dat zal in Haarlem geen makkelijke klus worden, Spaarnestad verliest de laatste tijd maar weinig in eigen huis, de laatste keer was op 4 november. Dat is dus al een tijdje geleden!

Zaanstad krijgt Ledub op bezoek.  Thuis wint Zaanstad niet zo makkelijk, dat lukte ze nog maar één keer tegen de nummer laatst Scylla, terwijl Ledub toch al vier uitwedstrijden voor zich wist op te eisen. Die balans is een beetje oneerlijk verdeeld en doet al snel vermoeden dat die nog oneerlijker verdeeld zal worden na zaterdag. Of dat ook het geval zal zijn? We gaan het zien!

En uiteraard informeren we u hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Scylla (boven) en Voltena.