Vizier op volleybal

 

Webton: Goed gespeeld, één punt rijker

VoV, 01-02-2018.  9:56 uur. Na een lange reis, een bak koffie en een goede warming-up begonnen de Webton mannen vorige week zaterdag in Bedum aan de wedstrijd.

Beide ploegen waren wisselvallig in het begin van de eerste set. Webton kon, mede door goede servedruk, een gaatje slaan en wist de set binnen te slepen (22-25).  Ook in de 2e set wist Webton een goed niveau te halen en de serve druk hoog te houden. Het wist wederom een gat van een aantal punten te maken. Mede door een aantal eigen fouten en mindere servedruk kwam DIO langszij en wist de set te winnen (25-22).

De 3e set was Webton duidelijk de sterkere ploeg. De voorsprong werd in deze set gehandhaafd en uitgebreid, wat resulteerde in een setwinst van 15-25. Waarna de 4e set ook goed werd gestart. Webton kon de voorsprong van zes punten echter niet behouden, wederom door een paar eigen missers en mindere servedruk, waardoor DIO er alsnog met winst in deze set vandoor ging (25-20).

De 5e set ging gelijk op, waardoor het een spannende laatste set werd. Beide ploegen streden voor het laatste punt. Het werd uiteindelijk een loterij waarin DIO de gelukkigste was en de set won met 18-16.

Al met al een goede wedstrijd van Webton met een punt als oogst. Tegen de nummer vier is dat zeker geen slecht resultaat. Helaas heeft Webton zich niet méér kunnen belonen voor het goede spel, door de winst mee naar huis te nemen.

De terugreis was onder het genot van een biertje, kaasje, worstje en chipje erg gezellig. Deze catering werd mede mogelijk gemaakt door onze topper “Japie” (#poarneemn)!!

gh @ VoV, verslag door Hans Korpershoek, Webton Heren 1. Foto Jan van den Noort.