Vizier op volleybal

 

Kunnen beachvolleyballers echt vliegen?

VoV, 03-08-2018. 5:47 uur. Onderstaand een aantal foto’s van de FIVB World Tour in Wenen, met name van het altijd spectaculaire onderdeel, zwevend en vliegend redden. Een aantal dames laat zien dat de zwaartekracht wel terdege overwonnen kan worden, als er maar een combinatie van genoeg spierkracht / snelheid tegenover staat. En afhankelijk van wat daaraan benodigd is, wordt er laag over de grond gevlogen of meer afstand bewaard.

Alles met maar een doel voor ogen, die Mikasa uit het zand houden. Als het dan lukt is dat de beloning voor weer een ‘vliegles’. Op de vraag “Alleen maar vliegende dames” is een eenvoudig antwoord te geven. De fotograaf keek juist de andere kant op toen er mannen vlogen, m.u.v die ene keer, de laatste. (onder de foto’s gaat het verder)

Een bijzonder feitje bij het dames toernooi in Wenen. Poule E zou men de “Duitse Poule” kunnen noemen. Daarin kwamen namelijk drie Duitse, waarvan 2 op onderstaande foto’s,  en één Amerikaans duo uit. Het lukte de Duitse dames niet om Amerika eruit te werken, dat overkwam één van hen te weten Borger / Kozuch, die alle twee duels verloren. Ittlinger / Behrens en Laboureur / Sude gingen wel door naar de tussenronde, net als overigens Bieneck / Schneider uit poule F. een poule met vier Duitse teams was dus ook gewoon mogelijk geweest!

Sensatie in Wenen was  de uitschakeling in de tussenronde via een 2-0 nederlaag van de nummer één geplaatst, Humana – Paredes / Pavan, het duo dat eergisteren ook al van Keizer / Meppelink had verloren. Ook het Duitse duo Laboureur / Sude kan naar huis, ze zijn de nummer vijf geplaatst en het duo dat op het EK voor 14 dagen zilver won, Betschart / Hüberli kan de koffers ook al pakken.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.