Wenen: Achtste finale Brouwer / Meeuwsen

VoV, 03-08-2018. 5:36 uur.  “ #ViennaMajor  Update: The venue has been closed for the rest of the day to the public due to security reasons as a result of thunderstorms. Please follow our social media channels and website for all the latest information and the most up-to-date event schedule.”

Bovenstaand Twitter bericht van @FIVB Beach deed gisteren vermoeden dat alle wedstrijden verschoven waren zoals door ons bij de verslagen van Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst / Jasper Bouter vermeld. Maar waarschijnlijk werd er voor spelers en publiek met twee maten gemeten of  klaarde het snel weer op, want er werd besloten om de partijen die voor 16:30 uur gepland stonden alsnog wel te spelen, dit was inclusief de tweede wedstrijd van Brouwer / Meeuwsen. Met als tegenstander Ricardo / Guto uit Brazilië. En met als inzet een plaats in de achtste finale.

Brouwer / Meeuwsen waren in de eerste set veel sterker dan de Brazilianen. Via 5-2 en 8-4 snelden ze naar een 15-10 voorsprong, waarop Brazilië hals over kop de time out invluchtte. De 16-10 werd 18-12 en 21-14. Zo één setwinst van de achtste finale af voor het BTN duo.

In de tweede set was het aanvankelijk gelijk opgaand (5-5), vervolgens liep Nederland uit (12-9) en kwam Brazilië weer terug in de set (15-14). Na de 19-18 had Oranje de scherpte om de set in de finale met 21-18 af te maken. De 2-0 winst was dus plaatsing in de achtste finale.

Dat Brouwer / Meeuwsen echt een maatje te groot voor de Brazilianen waren mag blijken uit de 31 / 16 eigen score,  22/13 in de aanval, 4/0 aces en 4/3 blokpunten. De foutenlast was met 16/11 wel wat hoger, maar had geen negatief effect op de uitslag.