Wenen: Verlies voor Varenhorst/Bouter

VoV, 02-08-2018. 17:33 uur. Zeker niet teleurstellend was het optreden van Varenhorst / Bouter bij het EK in eigen land. Ze werden gedeeld vijfde en voldeden ruim aan de doelstelling.

In de poule in Wenen waren ze ingedeeld bij Kantor / Losiak uit Polen, de Canadezen O’ Gorman / Saxton uit Canada en Alison / Andre uit Brazilië. We kunnen ons een makkelijkere indeling voorstellen.  Varenhorst/ Bouter begonnen het toernooi tegen Alison / André en afhankelijk van het resultaat was of Polen of Canada de volgende tegenstander.

In de eerste set was het Braziliaanse duo een klein maatje te groot. Dat bleek voor het eerst toen ze na de 11-10 pauzestand uitliepen naar 15-12 en 17-13.  Varenhorst / Bouter vochten zich terug naar 17-16, maar moesten opnieuw afhaken. Het werd 20-16 en 21-17 voor de Brazilianen.

In de tweede set was Oranje een groot maatje te klein voor de Zuid – Amerikanen. Al vlot kwamen ze ruim achter en wisten die achterstand gedurende de hele set niet meer van het scorebord te krijgen. Tussenstanden  6-3, 10-5, 15-10 en 20-12.  De set ging met 21-13 dik verloren.

Met name blokkerend scoorden Alison / André veel beter, met 10/0  punten. Ook maakten ze veel minder directe punten voor de tegenstander (3 om 13), en dan kun je aanvallend een paar punten minder maken (18 / 26) en toch nog ruim winnen. Overigens beide teams scoorden één ace.

Het andere duel in de poule werd met 2-0 door O’ Gorman / Saxton gewonnen, waardoor Varenhorst / Bouter het voor een plaatst in de tussenronde moeten opnemen tegen Kantor / Losiak. Feitje: Bij het EK wonnen Varenhorst / Bouter nog met 2-1 van dit Poolse duo, dat als zesde in Wenen geplaatst is.

Maar dat duel moest op zich laten wachten, vanwege hevige regenval en een behoorlijke storm werd er op centrecourt niet meer gespeeld en moesten de duels op de ‘bijvelden’ ook verschoven worden. Alle verdere partijen voor vandaag werden afgelast.

Morgen verder, als het dan tenminste weer beter weer is.