Vizier op volleybal

 

Wenen: Noodweer na zege Brouwer/Meeuwsen

VoV, 02-08-2018. 17:22 uur. Na de toch wel teleurstellende gedeelde vijfde plaats, goud was de doelstelling, bij het EK in eigen land was het voor Brouwer / Meeuwsen zaak om te laten zien dat ze wel terdege bij de Europese en wereldtop behoorden, zoals hun FIVB World Ranking (3de ), Europese Ranking (4de ) en hun ranking op het vijfsterren toernooi in de Oostenrijkse hoofdstad (5de ) aangaven. Met alle toppers in Wenen verzameld was daartoe alle gelegenheid. Zij waren in de poule ingedeeld bij het duo Grimalt (Wenen, 28ste) uit Chili en de Braziliaanse duo’s Ricardo / Guto Cavalhaes (Wenen 21ste) en Pedro Solberg / Bruno Schmidt (Wenen 12de).

Brouwer Meeuwsen werden in hun eerste duel als hoogste in de poule gekoppeld aan de laagste, Esteban en Marco Grimalt. Dat tweetal vormt al vele jaren een duo en behaalde vorige week in Tokyo bij het driesterren toernooi aldaar nog de eerste plaats. Nou is een driesterren toernooi qua bezetting nog wel iets anders dan een vijfsterren, maar toch.

Met tussen de eerste drie veldwissels scores van 3/4, 4/3 en nogmaals 4/3 gingen Brouwer / Meeuwsen de technische time out met één puntje voorsprong (11 – 10) in. Het laatste punt voor en het eerste na de verplicht pauze was voor hen (12 – 10). Het duo uit Chili, kon tot 14 – 13 aanklampen, maar moest toen loslaten. Twee driepunters maakten 20 – 14 waarna de set met 21-16 afgetekend werd gewonnen.

In de tweede set was het verschil nog duidelijker. Via 7-3 en 10-5 werd het 16-8, het moment waarop de Chilenen de time out ingingen. Op matchpoint bij 20-12 kon Chili het verlies nog twee keer afwenden, bij de derde poging van Brouwer / Meeuwsen was het wel raak. Met 21-14 was in ieder geval de tussenronde binnen. Brouwer / Meeuwsen waren met een 33/21 eigen score de bovenliggende partij. Vooral aanvallend (28/18) scoorden ze veel beter.

Of er meer mogelijk was, rechtstreeks naar achtste finale, moest de partij tussen de poulewinnaars, in casu tegen het Braziliaanse duo Ricardo / Guto, dat het Braziliaanse onderonsje in de poule met 2-1 won,  uitwijzen.

Maar die partij moet op zich laten wachten, vanwege hevige regenval en een behoorlijke storm werd er op centrecourt niet meer gespeeld en moesten de duels op de ‘bijvelden’ ook verschoven worden. Alle verdere partijen voor vandaag werden in Wenen afgelast.

Morgen verder, als het tenminste dan weer opgeklaard is.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.