Vizier op volleybal

 

Kunst op zondag in de Topdivisie dames

VoV, 09-11-2017. 6:31 uur. In de Topdivisie zijn de verschillen klein. Koploper Veracles staat op 5-13, de nummer acht Orion staat op 6-10. Donitas is met 6-9 de nummer negen, dan is er een kloofje naar de onderste drie, zijnde Sneek II (4 punten), Taurus (3 punten) en PDK (2 punten). Het lijkt erop alsof de eerste schifting plaats heeft gevonden en het kaf al een beetje apart van het koren ligt.

Aanstaand weekend beleeft Ecare Apollo 8 een primeur in Borne. De ploeg gaat voor het eerst op zondag in de Veste een thuiswedstrijd in de competitie spelen. Om 14:00 uur wordt er voor de eerste opslag gefloten. Verder wordt het voor de Apollo dames en de fans nog een bijzondere middag, want de winnaar van een schilderij, door de dames zelf gemaakt,  wordt bekend gemaakt. Het is een kleurrijk doek, dat bij iedere volleybalfan aan de muur niet zal misstaan. Een doek met een verhaal!  Check snel  http://bit.ly/ons-schilderij-bij-jou-aan-de-muur  voor alle info hieromtrent, het komt neer op like hun Facebook – pagina (1), deel het bericht (2) én bezoek zondag 12 november om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen Orion (3).

O ja, er wordt ook nog gevolleybald in de Veste. Tegenstander is Seesing Personeel Orion, dat onlangs wegens gezondheidsredenen afscheid heeft moeten nemen van hun trainer coach Eric Robbers. Arno Lippmann zat vorige week tegen Alterno II al op de bank, hij werd geassisteerd door Tom Buijs, die voor Orion Heren 1 uitkomt.  Lippmann was trainer van dames 2, zijn taken daar worden overgenomen door Robert van de Gevel.

Orion heeft 10 punten uit zes wedstrijden, Apollo heeft er 11 uit eenzelfde aantal. Naast de spanning of u wel of niet het schilderij hebt gewonnen, is er de spanning van zo op het oog aan elkaar gewaagde tegenstanders.

Koploper IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles gaat op bezoek bij rode lantaarndrager PDK Huizen. Normaal gesproken, maar wat is nu precies normaal gesproken, zou dat voor de Groningers geen probleem mogen opleveren. Ook de andere twee teams die nu nog in de kelder van de Topdivisie staan hebben geen makkelijke zaterdag. Oskam Taurus moet het thuis opnemen tegen VV Alterno II en Sneek 2 reist naar de Domstad voor hun confrontatie met VVU. Die hebben zich na de 3-0 in Groningen wat voorgenomen tegen die andere noorderlingen.

SV Dynamo vs Pharmafilter US, zelfde aantal wedstrijden met twee puntjes verschil in het voordeel van Dynamo, staan om 16:30 uur tegenover elkaar in Omnisport. Dynamo leed een 3-1 nederlaag in Borne, US stuurde Prima Donna Kaas afgelopen zaterdag met lege handen weg uit de stad van ‘Old Amsterdam’.  Winnen betekent erbij blijven horen, verliezen het tegenovergestelde.

OBEG Donitas tegen Laudame Financials VCN is ook zo’n partij die alle kanten op kan gaan. VCN speelde een wedstrijd minder, maar staat wel twee puntjes op Donitas voor. Als Donitas aan  een inhaalactie wil beginnen, dan kan daar beter meteen zaterdag mee gestart worden, als VCN een gaatje wil slaan hebben ze daar zaterdag ook alle kans en gelegenheid voor.

We zijn wel benieuwd hoe de ranglijst er zaterdagavond uit zal zien als alle wedstrijden gespeeld en de uitslagen weer verwerkt zijn. Wie doet wat er volgens de ranglijst gedaan moet worden en wie heeft er wellicht voor een stunt of stuntje gezorgd?

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Apollo dames 1 met hun kunstwerk.