Vizier op volleybal

 

Weekend programma Eredivisie dames

VoV, 09-11-2017. 6:25 uur.  Door de Champions League verplichtingen van Sliedrecht Sport in Italië tegen Conegliano voor aanstaande zaterdag wordt de wedstrijd tussen Flynth FAST en de landskampioen naar een later tijdstip verschoven. Dan loopt Sliedrecht dus al twee wedstrijden achter, want ook de Europese verplichting in de vorige ronde tegen Asterix Avo werd in een weekend afgewerkt, waardoor het duel tegen Coolen Alterno toen ook verschoven diende te worden.

De stand in de Eredivisie is nu, na updating van de Nevobo per gistermorgen : Sliedrecht 6-18, Sneek 7-16,  Zwolle 7-12, Alterno 6-10, Flynth FAST 7-10, Set-Up 7-10, Eurosped 7-8, TTP 7-7, Peelpush 7-6 en VC Weert 7-5.

Van het in de agenda staande programma  is VC Sneek vs Regio Zwolle Volleybal de topper gezien de stand op de ranglijst. De nummer twee tegen de nummer drie. Sneek zal ‘de slechte beurt’ in eigen huis tegen Sliedrecht Sport (1-3 verlies) willen goedmaken bij de fans en zal er vol voor gaan om Zwolle als achtervolger af te schudden en zelf mogelijk de koppositie weer over te nemen.

De gasten hebben met Sliedrecht uit, 0-3 verlies afgelopen week, en nu VC Sneek wel een programma waar ze kunnen meten of de plaats waar ze nu staan ook terecht is. Bij een negatief resultaat, waaronder we dan het halen van nul punten verstaan, bestaat de mogelijkheid dat of Coolen Alterno of Springendal Set-Up of allebei hen in de stand voorbij gaan.

Coolen Alterno speelt zondag uit bij Peelpush.  De ploeg uit Apeldoorn kon dinsdagavond een 1-2 voorsprong bij TTP niet winnend afsluiten, de Talenten hadden dit seizoen meer ‘tiebreak ervaring’ opgebouwd en pakten na de 25-22 in de vierde ook de vijfde met 15-9.  Het lijkt overigens wel of Peelpush alleen maar thuiswedstrijden speelt.  Na VC Sneek (05-11) en Alterno (12-11) volgt ook nog de thuiswedstrijd tegen Set-Up (18-11) voor de Nevobo beker.  Thuis speelt Peelpush bij voorkeur vijfsetters, althans naar de duels tegen TTP,  Zwolle en Set-Up te oordelen.  Of dat tegen Alterno ook van toepassing zal zijn?

Een team dat met recht kan aantonen dat de voorkeur in de wedstrijd uitgaat naar vijfsetters is TTP,  vijf van de zeven duels werden via een vijfsetter beslist. Zaterdag krijgen de Talenten Springendal Set-Up ’65 op bezoek. Dat zou ook zomaar weer op een tiebreak kunnen uitdraaien,  ook wanneer beide teams vanaf 18:30 uur voor de volle winst gaan. TTP neemt de 3-2 winst van dinsdag tegen Alterno mee, Set-Up boekte in hun laatste duel een 3-2 zege op Flynth FAST. Tegen die ploeg verloor TTP met 3-2. Allemaal vijfsetters. Dus waarom niet?

Nering Bögel VC Weert krijgt Eurosped op bezoek. Wordt het aanklampen in de stand, misschien zelfs gelijkmaken of kan de ploeg uit Vroomshoop de stunt in het Zuiden zoals onlangs tegen Flynth FAST (0-3 winst) nog eens herhalen. Uiteraard zal Weert er zaterdag vanaf 19:30 uur alles aan doen om de fans op een winnende partij te trakteren, hetgeen Eurosped ten koste van alles zal willen voorkomen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Regio Zwolle Volleybal. Chris Overkleeft. FotoOverkleeft.nl