Vizier op volleybal

 

Kwartfinale eindstation Brouwer-Meeuwsen

VoV, 04-03-2018. 7:55 uur. Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zit het Major Beachtoernooi in Fort Lauderdale er ook op. Zij speelden gisteravond de kwartfinale tegen de Amerikanen Philip Dalhausser  en Nicholas Lucena  en verloren met 2-0. Dit Amerikaanse duo is als eerste geplaatst in dit toernooi.

In de eerste set was het verlies kantje boord. Met 22-20 konden de Amerikanen de winst maar op het nippetje naar zich toetrekken.  De set erna waren de verschillen duidelijker. Bij 13-8 beliep de achterstand van het BTN koppel al een handvol punten, die stonden er ook nog bij de eindstand 21-16. Met een vijfde plek en 12.000 dollar winstpremie namen de Nederlanders afscheid van Fort Lauderdale.

In de halve finale wonnen Dalhausser – Lucena daarna ook en zij komen vandaag in de finale uit tegen de Italianen Nicolai – Lupo. Om het brons strijden Saimoilovs – Smedins en Pedro Solberg – George uit Brazilië.

De dames finale is een Braziliaanse aangelegenheid. Barbara – Fernanda staat tegenover hun landgenoten Taiana Lima – Carol Horta, die verantwoordelijk waren voor de uitschakeling van twee Nederlandse duo’s.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.