Vizier op volleybal

 

Kwartfinales bekertoernooi heren bekend

VoV, 02-12-2018. 7:35 uur. Voor vandaag en voor morgen staat er nog een partij op het programma  in de achtste finales van de Nevobo beker bij de mannen, dus de kop boven het artikel is niet helemaal correct. Twee teams moeten zich nog zien te plaatsen, maar zij weten al wel wie hun tegenstander wordt. Het betreft het duel van vandaag tussen

  • Zaanstad vs Achterhoek Orion

En dat van morgenavond in het hoge noorden in Groningen tussen

  • Kenders bouw DIO / Bedum vs NTS – Vastgoed Donitas

De winnaars van die partijen weten wat hun in de kwartfinale te wachten staat.  De koppelingen  daarin zijn:

  • VoCASA vs Draisma Dynamo.
  • DIO / Donitas vs Sliedrecht Sport
  • Abiant Lycurgus vs Orion / Zaanstad
  • Zalsman Reflex vs Coniche Topvolleybal Zwolle.

En met name die laatste is een prachtig affiche, waarmee de IJsselderby weer nieuw leven wordt ingeblazen. Reflex won thuis met 3-2 van CAS – CRM. Na de 2-0 voorsprong werd het nog even benauwd toen de gasten uit Zevenhuizen met 22-25 en 20-25 de strijd weer in evenwicht brachten. Maar de 15-9 in de vijfde set besliste het duel in het voordeel van de thuisploeg.

Coníche Topvolleybal Zwolle slaagde er gisteravond in om in Meijel de kwartfinale van het bekertoernooi te bereiken. Nadat de eerste set naar de thuisploeg was gegaan herstelde de Eredivisionist zich en wist toen vervolgens nog te doen, wat ze aan de stand verplicht waren. Namelijk winnen van de Eerste Divisionist.  Zwolle moest wel heel hard werken voor de punten, maar had het boven de twintig scorend goed voor elkaar.  “Boven de twintig scoorden we bijna alles, dat hebben we vandaag echt goed gedaan. We staan aan de goede kant van de score en daar gaat het om.” aldus hun trainer.

Overigens zal Topvolleybal Zwolle het verder dit seizoen zonder Niels Ringenaldus moeten doen.  Hij vertrekt naar Duitsland, waar hij in Schwerin een trainersfunctie bij de provinciale bond heeft aangenomen en waar hij full – time jeugdtrainer wordt voor de selecties onder 16 en 18 jaar.

Na het Europese succes in Portugal in de Challenge Cup was er gisteren voor Draisma Dynamo dichter bij huis, in eigen huis zelfs,  een 3-0 bekerzege tegen Advisie / SSS. Met overmacht waren de Apeldoorners een maatje te groot voor de gasten uit Barneveld. Met 25-15 en twee keer 25-14 was de ploeg van Redbad Strikwerda in iets meer dan een uur heel vlot klaar met de tegenstander. Tekenend voor de overmacht was ook wel dat Dynamo niet een keer voor een time out naar de kant hoefde.

Tegenstander voor Dynamo in de kwartfinale wordt VoCASA., dat een zwaar bevochten 2-3 zege bij Maatwerkers VCN in Capelle aan de IJssel behaalde. Het verzet van de Topdivisionist was fel, maar net niet genoeg om de zege in eigen huis te houden. Een 0-2 achterstand werd nog van het scorebord geknokt, maar na de 2-2 ging de winst toch nog naar de bezoekers uit Nijmegen en bekeren zij verder.

Zoals hierboven aangegeven weten twee ploegen nog niet waar ze aan toe zijn in de volgende ronde. Sliedrecht Sport moet in ieder geval naar het hoge Noorden. Bij E.V.V. Bultman – Hartholt in Emmeloord behaalden ze gisteren een eenvoudige 0-3 zege via de setstanden 14-25, 15-25 en 13-25. Een zege zoals verwacht mag worden wanneer een mede koploper van de Eredivisie op bezoek gaat bij een middenmoter in de Eerste Divisie.

Ook Abiant Lycurgus speelde zich soepel naar de volgende ronde.  Een dik uur hadden ze nodig om zich in Houten van SV Land Taurus te ontdoen. Het werd een 0-3 zege via de setstanden 25-19, 25-15 en 25-19. Het was alweer de derde keer dat beide ploegen dit seizoen tegenover elkaar stonden, met in de eerste twee duels hetzelfde resultaat als gisteren. .

‘Het was een degelijke solide wedstrijd van onze kant met een lage foutenlast. Mooi dat we een ronde verder zijn in de beker. Is prettig en belangrijk.’ Taaij maakte verder nog melding van een zeer goede Van Gestel. In geen enkele van de drie sets werd het ergens lastig. Alleen in de derde moest twee keer, bij 8-6 en 13-11, een achterstand van twee punten weggewerkt worden. Dat leverde geen noemenswaardige problemen op. Over de hele linie was het spel in orde volgens de coach van Lycurgus.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart en CEV.